”Vi tror på seger igen”

Fame-Jessica om Melodifestivalen

Foto: peter kjellerås
Fame – Jessica Andersson och Magnus Bäcklund.
NÖJE

Förra året vann de ”Melodifestivalen” och kom femma i "Eurovision Song Contest". Nu ställer de upp i tävlingen igen.

- Vi satsar hundra procent på att vinna, säger Jessica Andersson i Fame.

På lördag avgörs den första av fyra deltävlingar i årets melodifestival. Tävlingen direktsänds från Löfbergs Lila Arena i Karlstad där åtta bidrag tävlar om två finalplatser i Globen den 20 mars.

I årets startfält finns både nykomlingar och mer rutinerade artister. Jessica Andersson och Magnus Bäcklund i Fame är med i den andra deltävlingen som går i Scandinavium i Göteborg.

Förra året hette vinnarlåten ”Give me your love” och bidraget de framför i år är ”Vindarna vänder oss” med text och musik av Dan Attlerud, Henrik Sethsson och Pontus Assarsson.

- Det är en glad upptempo schlagerlåt, med lite rockigare sound än ”Give me your love” och så sjunger vi på svenska, berättar Jessica.

Kan ni vinna i år igen?

- Ja, visst har vi den ambitionen och vi går in för det med procent. Vi är ju supernöjda med året som gått och vill gärna uppleva det igen.

Vad tror du om konkurrensen?

- Jag har inte hört alla låtar, men i vår deltävling finns det ju många duktiga artister. Om Anne-Lie Rydé låter som hon brukar blir hon jättefarlig. Och E-type kan också bli det.

Ni ska bli duo på heltid framöver?

- Ja, hittills har vi ju mest uppträtt med bandet. Vi bestämde oss för att ge det ett år och se hur det kändes, men nu vill vi jobba mer som en duo och göra lite rockigare musik.

Vad säger Bert Karlsson om det?

- Han är med på vår linje och förstår att vi vill göra något nytt.

Marléne Hellman

ARTIKELN HANDLAR OM