Här är artisterna som tävlar nu på lördag

NÖJE

1. "En gång för alla"

Nina & Kim

Text och musik: Niklas Arn, Gustav Eurén, Karl Eurén

Friends finns inte längre, men det gör artistkonstellationen Nina & Kim. Bandet turnerade intensivt och 2000 placerade det sig på en andra plats i Melodifestivalen med "När jag tänker på imorgon". Året därpå vann de med "Lyssna till ditt hjärta". Sedan de blev en duo har de släppt singeln "Om du stannar hos mig".

Rösta på: 099-409 01

2. "Still believe"

Jocke Bergström

Text och musik: Johan Bejerholm, Jonas Sahlin och Emil Heiling.

Jocke Bergström har jobbat professionellt med musik och teater sedan 1991. Han har varit studiosångare men har också körat med svenska och internationella namnkunnigheter i branschen som Britney Spears, Celine Dion, Westlife, Peter Jöback, Lisa Nilsson, Markoolio och Carola.

Rösta på: 099-409 02

3. "Älvorna"

Sarek

Text och musik: Marcus Ubeda, Lars Diedricson och Dan Attlerud

Sarek är inte bara en nationalpark utan också en popgrupp som spelar folkmusik i populärtappning. Sareks bidrag "Genom eld och vatten" slutade på sjätte plats vid finalen i Globen förra året och blev gruppens stora genombrott. Singeln har sålt guld och är på väg mot platina. Gruppen har i år utökats med Stina Jadelius.

Rösta på: 099-409 03

4. "Love turns water into wine"

Karl Martindahl

Text och musik: Peter Broman och Miqael Persson

Karl Martindahl är född 1980 och upptäcktes redan som nioåring då han och bandet The Flying Eagles gav ut singeln "Philippa". Han har senare varit förband till Tomas Ledin och The Ark. Karl sjunger, spelar gitarr, bas, trummor och piano. Han går nu sin andra termin på Fame Factory-skolan i Skara.

Rösta på: 099-409 04

5. "It's in the stars"

LaGaylia Frazier

Text och musik: Lars Andersson och Thomas Thörnholm

Drygt tre år har gått sedan LaGaylia Frazier lämnade hemlandet USA för Sverige och debuten i det nya landet kom sommaren 2000 i Rhapsody in Rock. Det har blivit ytterligare tre Rhapsody-turnéer och ömsesidig kärlek mellan LaGaylia och publiken. LaGaylia har också varit med i "Så ska det låta" och ABBA - the tribute. Rösta på: 099-409 05

6. "Som stormen"

Sara Löfgren

Text och musik: Carina Danielsson Bergsman, Lars "Dille" Diedricson och Eddie Jonsson

Sara Löfgren är 26 år och har spelat gitarr och skrivit egen musik sedan 13-års ålder. Sara går nu på artistskolan Fame Factory. Under förra terminen vann hon publikens röst och fick spela in singeln "Starkare" som gick direkt in på Trackslistans fjärde plats och dessutom sålde guld.

Rösta på: 099-409 06

7. "Tro på mig"

Niklas Andersson

Text och musik: Lasse Berghagen

Lasse Berghagen har medverkat både som låtskivare och artist i Melodifestivalen flera gånger. Första gången tillsammans med Benny Andersson med bidraget "Hej clown" (1969), som sjöngs av Jan Malmsjö. "Jennie Jennie" 1975 gav honom den första och enda segern i tävlingen. Niklas Andersson är en av Sveriges största musikalstjärnor på den internationella scenen.

Rösta på: 099-409 07

8. "Tango! Tango!"

Petra Nielsen

Text och musik: Thomas G:son

Egentligen är det väl bara Melodifestivalen som återstår för Petra Nielsen. Hennes meritlista - med allt från stora roller i svenska dramaserier till huvudroller i de största musikalerna såväl i Sverige som utomlands - torde få den mest ärrade scenräv imponerad. Hon har spelat "Roxie Hart" både i London och på Broadway i New York.

Rösta på: 099-409 08