Om vi vore ett par…

Med ”Fame Factory”-stjärnan Sara Löfgren

NÖJE
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TV3

Var träffades vi?

- På en Iron Maiden-konsert en sommarkväll i augusti. Det var under låten "The Trooper". Du kunde inte texten och såg väldigt söt ut där vi stod mitt i publikhavet.

Hur stark är du egentligen? Klarar du att vänta på att jag ska ringa?

- Ja, det är nog bättre om du hör av dig först. Jag blir kär fort och det är lätt att det blir fel om jag ringer dig. Nu vet jag att du är intresserad också.

När träffas vi igen?

- Samma dag du ringer. Vi kan hitta på vad som helst utom att gå på bio. Kanske drar vi till Fridays eller något annat enkelt ställe och tar en burgare och ett par öl. Jag gillar inte romantiska middagar med vita linnedukar och sånt där. På kvällen åker vi hem och lyssnar på plattor hemma hos dig. Du spelar 16 Horsepower och jag bara måste gå och köpa den dagen efter.

Stannar du över natten?

- Nej, så snabbt går det inte. Jag drar hem till mig. Vi måste lära känna varand ra först. Det dröjer kanske några veckor innan vi har sex för första gången.

När vi väl vaknar upp tillsammans där på morgonen, vad händer då?

- Du går upp och gör kaffe. Eftersom jag är laktosallergiker har du köpt special mjölk till mig som du blandar i. Att du varit så förutseende smickrar mig. När vi väl stiger upp går vi ut och promenerar ibland höstlöven och pratar om livet.

Berättar vi allt för varann?

- Ja, Jag är jätteöppen med allt och vill att du är det också.

Så jag ska säga att jag avskyr Melodifestivalen?

- Det hoppas jag att du gör. Jag hade nog blivit rädd om du sa att du verkligen diggade det. Det passar inte med din övriga stil om man säger så.

Men om jag röstar på någon av de andra deltagarna?

- Gärna för mig. Då vill jag att du röstar på Anne-Lie Rydé. Hon är cool och förtjänar din röst. Själv känner jag mig ganska liten i dessa sammanhang.

Du har en dotter som heter Leia också?

- Ja, men henne får du inte träffa förr än jag känner att det börjar bli seriöst. Det är en förutsättning att hon gillar dig. Men det är nog inga problem. Hon pratar mycket och har humor precis som du.

När får jag åka med till din mamma i Varberg?

- Så fort jag vet att vi har ett seriöst förhållande.

Jag gillar inte hennes spenat som du älskar. Vad händer?

- Vi lagar bara något annat till dig. Det är inga problem. Du kan ju inte äta något du inte gillar. Prata lite om tatueringar med henne så är du i hamn. Så länge du inte är stöddig och förställer dig så kommer hon att tycka om dig.

Har vi sex på kvällen?

- Absolut inte hemma hos mamma. Det är ganska trångt så vi bor hemma hos en av mina kompisar i stället.

Har du några ovanor som jag kan komma att reta mig på?

- Jag är extremt morgontrött. Du gör bäst i att inte prata med mig innan jag druckit mitt kaffe. Annars kan jag bli väldigt arg för i princip vad som helst. Då får du se upp.

Går du runt och sjunger hemma hela dagarna?

- Verkligen inte. Jag brukar låsa in mig i ett rum när kreativiteten kommer över mig. Där skriver jag mina texter på ett block och nynnar ihop mina melodier. Det är värre med min dotter. Hon vill nog helst att du spelar "God morgon världen" för henne så många gånger ni hinner. Den låten älskar hon att lyssna på.

Vem spelar högst på stereon?

- Du, jag har bott mycket i lägenhet där man är tvungen att ta hänsyn, så jag är van vid låg volym.

Jag tycker det är jobbigt att du får så mycket uppmärksamhet. Vad gör du?

- Jag ger dig mycket uppmärksamhet i stället. Om det inte räcker får du väl följa med mig på turnén om du vill.

ARKIV Sara Löfgren

Ola Söderlind

ARTIKELN HANDLAR OM