Marcus: Blir jag uttagen så lämnar jag skolan

Stor osäkerhet inför månadsfinalen

1 av 2 | Foto: strix
Marcus hotade att lämna skolan om han skulle bli uttagen till månadsfinal
NÖJE

I torsdagens avsnitt skulle rektor Bengt Palmers plocka bort en elev inför månadsfinalen. Varken Carola Szücs eller Marcus Öhrn ville vara med. Det blev Marcus som ”slapp undan” den här gången.

Oftast så gör eleverna vad som helst för att få vara med på veckofinaler, och särskilt månadsfinaler där segraren får 50.000 kronor i stipendiepengar.

Men den här gången var det annorlunda. Varken Carola Szücs eller Marcus Öhrn ville vara med på månadsfinalen, eftersom båda kände sig osäkra.

– Jag tycker att repet gick helt värdelöst. Kan jag inte utstråla självsäkerhet och nå ut över scenkanten så vill jag inte gå upp, sa Marcus.

– Man vill ju vara så väl förberedd som möjligt, och jag har inte alls hunnit att förbereda mig, sa Carola.

Den som gick längst i sin självkritik var Marcus. Under ett samtal med Calle Kindbom sa han att han tänkte ge upp.

– Jag vill helst stå över, och står jag över så känner jag att jag inte har någonting här att göra, och då lämnar jag skolan, sa Marcus.

– Men om du inte får stå över då, frågade Calle.

– Då lämnar jag skolan ändå, sa Marcus.

Nu var det inte Marcus beslut, eftersom skolans rektor Bengt Palmers fått makten av eleverna att plocka bort den sjunde elven från startfältet i månadsfinalen.

”Det ser flåsigt ut”

– Jag måste lyfta ut Marcus. Ärligt talat så kändes det att du inte var närvarande i låten och det kändes att du inte var trygg i ditt uttryck. Hjärnan och hjärtat var någon annanstans, sa Bengt.

Alla elever tyckte inte att det var rätt beslut.

– Carola borde varit den som fick stå över eftersom förstalåten inte sitter, det ser osäkert ut med stegen, det blev flåsigt och skjortärmen sitter inte över huvud taget, sa Sandra.

För Carola blev det åter en stressig förberedelse inför en final. Trots att hon hade vissa bekymmer med extralåten ”Total eclipse of the heart” var hon fast beslutsam om hur hon skulle göra.

– Jag kommer att gå upp i morgon, och jag kommer säkert att staka mig tio gånger om på extranumret som ni med all säkerhet kommer att få se, sa Carola.

Hur det blir med den saken avgörs i söndagens månadsfinal.

För medlemmar i Fameklubben

Stefan Tyrving