Carola slog ut Martina

Countrytjejen tog revansch i månadsfinalen

1 av 2 | Foto: strix
Det blev Martina som fick lämna skolan.
NÖJE

I söndagens månadsfinal tvingades så som så många gånger förut Carola Szücs att sjunga sitt extranummer. Hon ställdes mot Martina Edoff, och den här gången lyckades Carola vinna publikens röster.

- Vilket lyckorus när jag fattade att det var jag som fick komma tillbaka till skolan, sa Carola.

De sex tävlande kämpade i en hetsig poängjakt för att slippa kvalfinalen om några veckor och dessutom för att ta hem förstapriset på 50.000 kronor i stipendiepengar.

Men först och främst gällde det att hålla sig kvar på skolan, något som Carola bittert fått erfara två gånger tidigare. Och precis som vanligt för country-Carola, och som hon med bestämdhet förutspådde i torsdagens program, så fick hon inte mer poäng av juryn än att hon åter tvingades plocka fram en skjortärmslåt.

För Martina kom nog sistaplatsen mer som en tråkig överraskning. Vid hennes förra veckofinal vann hon med ett liknande framträdande som här bara belönades med 12 poäng.

De båda fick gå upp och köra sina extranummer där Martina sjöng "All by myself" medan Carola valde Bonnie Tylers "Total eclipse of the heart", en låt som hon haft stora problem med under repetitionerna.

Nu fungerade det bra för båda tjejerna, och publikens röster fördelade sig ganska jämt, 59 procent för Carola mot Martinas 41.

- Vilket lyckorus när jag fattade att det var jag som fick komma tillbaka till skolan och inte Martina. Jag ville springa ut till publiken och tacka alla som röstat på mig,sa Carola

För Martina kändes beskedet tungt. Hon tyckte att det var helt fel tillfälle at åka ut.

- Just nu när jag har så mycket mer energi att ge än i höstas så känns det snopet, men det är inget att göra åt, sa Martina.

Vinnaren

Kvällens stora segrare blev Jimmy Jansson, som inte bara plockade hem 46 poäng, utan även 50.000 kr.

– Underbart, jag har alltid drömt om att köpa grejer till en egen studio, sa Jimmy

Poängen:

1, Jimmy Jansson, 46p

2, Maja Gullstrand, 42p

3, Sandra Dahlberg, 16p

3, Martin Olsen, 16p

5, Carola Szücs, 12p

6, Martina Edoff, 12p

Efter extranumren röstade 59 procent på Carola medan 41 procent gillade Martina bäst. Det blev alltså Martina som fick lämna skolan den här gången.

Juryn:

Tony Zoulias (musikchef ZTV), )

Stuart Ward (VD Polar Music Prize)

Anders Olsson (P3, programledare)

Micke Nystås (musikjournalist Aftonbladet).

För medlemmar i Fameklubben

Stefan Tyrving