Charlotte: Han står inte för sina ord

Den bittra fejden mellan program- ledaren och Bert Karlsson har blossat upp

1 av 2 | Foto: peter kjellerås
Bråket mellan Charlotte Perelli och Bert Karlsson handlar om rättigheterna till "Take me to your heaven", låten som Charlotte vann Schlager-EM i Jerusalem med 1999. Den bittra fejden har pågått i flera år och är ännu inte över. Nu hävdar Charlotte att hon fortfarande inte fått de pengar hon har rätt till. "Skitsnack", kontrar Bert Karlsson.
NÖJE

KARLSTAD

En infekterad strid har blossat upp mellan Melodifestivalens tyngsta namn.

Programledaren Charlotte Perrelli anklagar Bert Karlsson för att försöka blåsa henne på hundratusentals kronor.

- Det är rent skitsnack, säger Bert Karlsson.

En kort hälsning bakom kulisserna.

Bert Karlsson och hans stjärnfynd Charlotte Perrelli hade inga planer på att växla artigheter efter Melodifestivalens generalrepetition i går kväll.

- Jag har inget behov av att ha en relation till henne och är inte intresserad av att träffa henne, säger Bert Karlsson.

"Iskallt läge"

Charlotte Perrelli:

- Läget är iskallt. Vi har ingen relation. Han står inte för sina ord.

Den bittra fejden mellan Melodifestivalens programledare och skivbolagsdirektören som kontrollerar startfältet har pågått i fem år. En strid där hårda ord, smutskastning och advokatkostnader i miljonklassen varit ingredienser.

Och i går blossade ordkriget upp igen.

- Det verkar som han försöker blåsa oss på våra pengar, säger Charlotte.

Bråket handlar om rättigheterna till låten "Take me to your heaven" som gav Charlotte segern i schlager-EM i Jerusalem 1999. I samband med segern lämnade Charlotte Bert Karlssons skivbolag Mariann och låten gavs ut under en annan etikett.

Utebliven royalty

Bert anklagade Charlotte Perrelli för att ha stulit låten och lämnade in en stämning.

Charlotte kontrade senare med att lämna in en motstämning för att Bert Karlsson inte betalat henne artistroyalty för Marianns utgivning av låten.

Rättssaken hade pågått i över tre år när parterna år 2002 förlikade sig dagen före rättegången. Bert Karlsson gick bland annat med på att betala en okänd summa, enligt uppgift cirka 500 000 kronor, till Charlotte i utebliven royalty.

En stor utbetalning har gjorts, men nu hävdar Charlotte Perrelli att hon 17 månader efter förlikningen ännu inte fått ersättning för utlandsförsäljningen av "Take me to your heaven".

- Det handlar om hundratusentals kronor, säger Charlottes manager Staffan Jordansson.

"Mycket vill ha mer"

Bert Karlsson säger att han redan gjort rätt för sig:

- Det är kvalificerat skitsnack som de håller på med. Det finns ingenting mer att betala ut. De har fått allt vi fått in. Min personal har gått igenom det noggrant. Men det verkar som att mycket vill ha mer i det här fallet.

- Om de kan visa att de har rätt till mer pengar kan hon få dem i morgon om hon vill.

Charlotte Perrelli:

- Egentligen skiter jag i pengarna. Den här processen har redan kostat mig 600 000 kronor i advokatkostnader. Men jag tycker att ett löfte är ett löfte.

Bråket började i Jerusalem - med "Take me to your heaven"

Läs också:

Dan Panas, Linda Hjertén