Paris Hilton regisserade sexvideo

Höll i kameran och kom med regiråd

NÖJE

Paris Hilton hjälpte till att regissera och filma sin egen sexvideo.

Det visar dokument som lämnats in tillsammans med en stämningsansökan till en domstol i Los Angeles.

"Videon visar hur Ms Hilton deltog i skapandet av videon" står det i dokumentet.

Foto: GETTY IMAGES
Paris Hilton.

I november förra året började en sexvideo med Paris Hilton, 23, mest känd för sin roll i dokusåpan "Simple Life", och hennes dåvarande pojkvän Rick Salomon, 35, dyka upp på olika porrsajter på internet.

Salomon stämde då företaget Marvad Corp. för att det brutit mot hans upphovsrätt och olagligen distribuerat videon på nätet.

Visste att ex-pojkvännen visade filmen

Men nu stämmer Marvad i sin tur Salomon, rapporterar CNN. Marvad hävdar att även Paris Hilton har upphovsrätt till videon, vilket inte står i de papper där Salomon registrerat sin rätt.

"Salomons miss att registrera Ms Hilton som medförfattare på ansökan för upphovsrätt gör registreringsbeviset ogiltigt och falskt" skriver Marvad.

I samma text beskriver man hur Paris Hilton deltog aktivt i filmandet av sexvideon.

"Oturligt nog för Salomon visar videon även hur Ms Hilton deltog i att skapa videon. Ms Hilton kom med regiråd och regisserade samt kontrollerade även fysiskt kameran."

Vid ett tillfälle i videon ska Paris till och med ha knuffat iväg Salomon för att han inte skulle blockera kameran, skriver CNN. Paris Hilton ska även ha varit väl medveten om att Salomon visade filmen för sina vänner, enligt dokument i Marvads stämningsansökan.

Hilton har inte stämt sin ex-pojkvän för den beryktade videon. Däremot har hon stämt Internetföretaget Kahatani Ltd. för att olagligen ha spridit filmen över nätet.

Åsa Asplid