Fame badar topless

"Det kändes helt naturligt"

1 av 2 | Foto: KRISTOFER SANDBERG
hon fick shorts - han fick bikini Här är bilden som egentligen aldrig skulle ha tagits. Det började med att badkläderna hamnade i fel väskor före fotograferingen - och en något förvånad Magnus Bäcklund drog på sig en bikiniunderdel. Samtidigt tog Jessica Andersson på sig ett par svarta boxershorts. - Bilden visar humor och är väldigt spontan, det tycker jag man kan bjuda på, säger hon.
NÖJE

GÖTEBORG

Här är bilderna som ska ge Fame segern i Melodifestivalen.

Jessica Andersson och Magnus Bäcklund är båda topless i baddräktskungen Panos Papadopoulos nya sommarkollektion.

- Det kändes helt naturligt, säger Jessica Andersson.

På lördag tävlar Fame i den andra delfinalen av Melodifestivalen.

Tanken är att duon ska ta första steget mot Eurovision Song Contest här i Göteborg.

Men vägen mot den andra raka schlagervinsten började redan för flera veckor sedan.

Magnus och Jessica flögs ner till exklusiva karibiska ön Bequia för att spela in en video till bidraget "Vindarna vänder oss".

- Samtidigt hängde Panos och en fotograf med för att plåta oss som modeller i hans nya kollektion. Vi skulle få uppmärksamhet inför Melodifestivalen - och han skulle få med oss i sin kampanj, säger Magnus Bäcklund.

Jobbade som modell

- Kollektionen för kvinnor heter Alaghi, vilken är en hyllning till kvinnan. Den är lite dyrare än de andra Panos Emporio-modellerna. Och för detta passade Jessica perfekt, säger Panos.

För både Jessica och Magnus blev det en ny upplevelse att stå som badmodeller. Magnus har aldrig tidigare stått modell men gjorde sitt bästa.

- Jag fick tänka på att det inte är värre än att visa upp sig på badstranden i badbrallor. Så det var bara att posa på, säger Magnus.

Jessica har tidigare jobbat som modell på en agentur i Göteborg. Men hon hade aldrig stått så naken på ett modejobb.

- Det var en ny upplevelse, men det kändes naturligt och bra. Och jag var noga med att godkänna alla bilder som jag ställt upp på, säger Jessica.

En bild i serien är mer vågad än de andra. Jessica står helt utan topp samtidigt som Magnus har på sig en bikiniunderdel.

Bakom bilden finns en dråplig historia.

- Någon hade lagt kläderna i fel väskor. Jag tog på mig de svarta boxerliknande shortsen men kunde inte hitta någon topp. Samtidigt förstod inte Magnus någonting när han skulle sätta på sig underdelen. Bilden visar humorn i det, den är väldigt spontan och rolig och det tycker jag att man kan bjuda på, säger Jessica.

Panos Papadopoulos själv är väldigt nöjd med sina modeller. Trots att vädergudarna var emot dem kommer bilderna att pryda butiker i över 20 länder.

"Fantastiskt jobb"

- De gjorde ett fantastiskt jobb. Jag har aldrig tidigare jobbat med så medgörliga och positiva människor.

- Jag höll på att slita håret av mig på grund av det dåliga vädret. Men Jessica och Magnus var bara så bra, säger Panos.

Klas Lindberg, Claes Petersson