Bert: Det kan bli för fjolligt

Christer Björkman: Vad f-n håller han på med

1 av 2 | Foto: MAGNUS WENNMAN
startar homobråk Bert Karlsson går i dag ut i ett hårt angrepp och menar att Melodifestivalen riktar in sig för mycket på gaypubliken. - Det finns en risk att tävlingen blir för fjollig.
NÖJE

GÖTEBORG

Ett homobråk har brutit ut dagen före Melodifestivalen i Göteborg.

- Det finns en risk att Melodifestivalen blir för fjollig, säger Bert Karlsson.

- Vad fan är det Bert håller på med, säger Christer Björkman, tävlingsansvarig för Melodifestivalen.

Några av Melodifestivalens absolut största och mest hängivna fans återfinns inom gay-världen. Och många av tävlingens största artister är homosexuella.

Nu menar Bert Karlsson att tävlingen kan vara på väg åt ett fel håll.

- Gaypubliken har varit fantastisk genom åren och alltid stöttat Melodifestivalen. Men jag tror att man måste vara väldigt försiktig med att rikta sig åt bara den sortens publik. De måste bli vaksamma på detta så inte tävlingen blir för fjollig, säger Bert Karlsson.

Gayikoner tävlar i kväll

Flera av artisterna har också kritiserats för att på ett uppenbart sätt försöka flirta med gay-publiken för att vinna popularitet.

Senast var det Nina & Kim som med flygvärdinnekostymer och kitschig koreografi anklagades för att ha gått för långt.

I kvällens delfinal i Göteborg finns både gayikonerna Baccara och LaRoxx som tidigare spelat mycket på gayklubbar ute i landet.

- Artisterna måste också vara försiktiga med det här och tänka både en och två gånger. Nina och Kim gjorde ju helt fel val, säger Bert Karlsson.

Christer Björkman är tävlingsansvarig för Melodifestivalen. Han blir upprörd när han hör Berts varningar.

- Jag förstår ingenting, vad fan håller han på med? Är E-Type för gay? Är Bert plötsligt med i Ny demokrati igen? Och flera av hans egna artister är ju gay. Vart vill han komma? säger Christer Björkman.

"Bra underhållning"

Han tror att det finns dolda motiv bakom Berts ord.

- Han kanske inte har fått med tillräckligt många bidrag i år och är sur över det. För det finns ju ingen sanning i att vi skulle försöka göra festivalen med gay.

SVT fick en del kritik för samma sak förra året då Mark Levengood och Jonas Gardell firade ett homobröllop i Melodifestivalen.

- Men det var ju bara en kul grej, bra underhållning helt enkelt, med Mark och Jonas som var ytterst kompetenta programledare. Det har ju ingenting med det här att göra, säger Christer Björkman.

Finns det ingen sanning i att Melodifestivalen riktat sig mer mot gay-publiken?

- Absolut inte.

Klas Lindberg, Claes Petersson

ARTIKELN HANDLAR OM