"Jag bara satt och skakade"

Fame-Jessica berättar om nervkollapsen

1 av 2 | Foto: PETER KJELLERÅS
hon fick Panik före tävlingen Jessica Andersson bröt ihop bara några minuter innan hon och Magnus Bäcklund skulle gå in på scen. - Jag har aldrig sett henne så. Vi var rädda för att det skulle bli fiasko, säger Magnus Bäcklund.
NÖJE

GÖTEBORG

Fames succé var nära att sluta i katastrof.

Bakom scenen fick Jessica Andersson en psykisk kollaps.

- Jag bara satt och skakade, jag har aldrig känt så, säger Jessica.

Det blev vinst igen för Jessica Andersson och Magnus Bäcklund. Men dramat som utspelade sig bakom scenen missade tv-tittarna.

Jessica Andersson fick panik och bröt ihop bara minuter innan det var dags att gå upp på scenen.

- All press blev nästan för mycket. Det var så mycket förväntningar på oss, säger Jessica.

- Jag har aldrig sett henne så. Hon bara satt i logen och skakade, det var svårt att få kontakt med henne. Men det var ett skarpt läge. Och vi var oroliga för vad som skulle hända med vår karriär om vi gjorde fiasko, berättar Magnus Bäcklund.

Han tog hjälp av Camilla Bjering från skivbolaget för att nå fram till Jessica.

Krissamtalet var avgörande för Jessica. I det allvarliga tillståndet hon var i hade hon varit oförmögen att gå ut på scenen.

- Jag var så nervös, jag bara satt och skakade på en stol. Jag har aldrig känt något liknande. Men de andra peppade mig och jag fick tillbaka självförtroendet, säger Jessica Andersson.

Camilla Bjering berättar om samtalet med Jessica.

- Jag klappade henne lite och sa att allt skulle gå bra. Hon repade sig snabbt och vilken show det blev, säger Camilla Bjering.

Den dynamiska duon charmade både Göteborgspubliken och tv-tittarna.

- Helt underbart. Jag saknar ord, jag är för tagen för att kunna prata, säger en lycklig Jessica Andersson på scenen direkt efter att tv-kamerorna slocknat.

"Vindarna vänder oss" tog Fame direkt till finalen i Globen.

Därmed har de chansen att bli historiska med två segrar i Melodifestival-tävlingar.

"Nu kan jag nuta"

- Det är helt sjukt. Jag har nog aldrig varit så lycklig. Nu kan jag njuta mer än jag kunde förra året. Åh, vad jag längtar efter min son nu, säger Jessica.

Fame lyckades genomföra ett prickfritt framförande. Och lyckan efteråt gick att ta på.

- Det är underbart, helt otroligt. Och samtidigt en stor lättnad. Alla krav, all press har släppt. Nu ska vi bara njuta, jublar Magnus Bäcklund.

Klas Lindberg, Claes Petersson