Maja utsågs till veckans elev

Sandra: Jag är besviken

1 av 2 | Foto: strix
Maja utsågs till veckans elev.
NÖJE

I torsdagens avsnitt avslöjade rektor Bengt Palmers att Maja Gullstrand utsetts till veckans elev.

Sandra Dahlberg tyckte att hon skulle ha fått utmärkelsen i stället.

– Jag är besviken för att jag inte blivit veckans elev den här terminen, sa Sandra

Poängen börjar bli helt avgörande för elevernas fortsatta deltagande i Fame Factory. De 15 extrapoäng som veckans elev får kan betyda allt för en finalplats den 11 april.

När Bengt Palmers skulle avslöja vem som fått titeln var det framför allt två elever som var extra sugna på poängen. Det var Maja, som till sin stora besvikelse inte blivit veckans elev tidigare, och så var det Sandra som låg ganska långt ner på topplistan.

– För att med glöd och lust ägnat stor kraft och energi åt skolarbetet och ett stort engagemang med det avslutande examensarbetet. Veckans elev är Maja, sa Bengt Palmers.

– Jag blev jätteglad. Jag har kämpat på när jag varit här på Fame Factory, fast jag har inte alltid gjort saker som sticker ut. Men jag känner mig värd det, sa Maja.

Sandra blev besviken

Nyss anlända Sandra Dahlberg var missnöjd med Bengts besked.

– Jag är besviken för att jag inte blivit veckans elev den här terminen. Jag har tagit mycket ansvar och visat mig ambitiös när jag är på skolan och gör alla läxorna samtidigt som jag försöker tråckla ihop det med melodifestivalen, sa Sandra.

För Maja kändes dock utmärkelsen helt rätt. Hon tyckte att hon varit ett stort stöd för sina klasskamrater.

– Jag har alltid stöttat mina vänner så mycket jag har kunnat om det funnits energi för det, sa Maja.

”Det är inte rent spel”

Klasskompisen Sandra tyckte inte att Maja var så duktig på att dela med sig och hjälpa de andra.

– Maja försöker ibland eliminera sina motståndare genom att ta energi från dem innan de ska gå upp på scen. Johan Ö berättade att Maja föreslagit att de skulle psyka de andra under duettfinalen, för att vinna. Det är jättefult och inte rent spel, sa Sandra.

Med sina 78 poäng får Sandra extremt svårt att klättra upp till femteplatsen på Topplistan, som krävs för att hon ska få sjunga extranummer om den fjärde i vårens final.

Men det finns två chanser efter veckofinalen. En audition i Stockholm där Bert, tillsammans med Bengt Palmers och Micke Solfors, plockar ut den sjunde finalisten. Den åttonde finalisten röstar tittarna fram.

För medlemmar i Fameklubben