ABBA på scen igen: En världssensation

Agnetha kan dyka upp i sista sekunden

1 av 3 | Foto: PETER VAN DEN BERG
Laddat för jubileumsfest på Prince Edward Theatre.
NÖJE

LONDON

Det är den stora snackisen i London: Kommer verkligen hela ABBA att återförenas på scenen efter kvällens jubileumsföreställning av musikalen Mamma Mia?

Det vore en världssensation om så Agnetha, Björn, Benny och Annifrid bara stod där tillsammans, rätt upp och ner, utan att sjunga en ton.

Enligt Aftonbladets informationer sent i går kväll kommer det inte att bli så.

Björn, Benny och Frida kommer att stå på scenen när kvällens femårsjubileum är över, och bara det är en final som heter duga.

Agnetha väljer att stanna hemma.

Men ingenting är helt säkert - det KAN fortfarande bli en kovändning som kommer att skapa krigsstilsrubriker i brittiska tidningar i morgon.

- Ingenting talar för att Agnetha kommer ... men man kan aldrig veta helt säkert. Saker och ting har ändrat sig i sista stund förr, sa ABBA:s presskontakt Görel Hanser till Aftonbladet efter ankomsten till London i går.

Möjlig mörkläggning

Samma tongångar hörs från pr-firman Borkowski, som arrangerar det stora jubileumspartyt på Leicester Square i kväll.

- Nej, det är inte sagt att Agnetha ska komma. Men helt bestämt vet vi inte förrän i alla sista sekunden, säger deras taleskvinna.

Det kan alltså vara en mörkläggning på gång.

Bestämt är i alla fall att det kommer att ske extraordinära saker på Prince Edwards Theatre. I kväll är det exakt fem år sen Mamma Mia sattes upp i London - och 30 år sen ABBA slog igenom med "Waterloo" i Melodifestivalen.

Den som vanligt fullsatta teatern kommer att få sen en grand finale med de närvarande ABBA-medlemmarna - plus alla de aktörer som varit med under de tidigare uppsättningarna av musikalen.

På efterfesten är stora delar av den brittiska teatereliten inbjuden. Däribland Tim Rice och Elaine Page. En del rockstjärnor, som till exempel John Lord från Deep Purple, kommer att dyka upp. Liksom många speciellt inbjudna gäster från Sverige.

Prins Charles i juni

Ulrika Jonsson har meddelat att hon kommer. Däremot inte Sven-Göran Eriksson - han väljer att se fotbollsmatchen mellan Arsenal och Chelsea i Champions League.

Rytktena om att Prins Charles kommer stämmer emellertid inte. Det är först när Mamma Mia, som drar in fem miljarder kronor om året, flyttar till teatern Prince of Wales i juni som Charles kommer att sitta i publiken.

Peter Wennman