- Jag har träffat mannen i mitt liv

George Michael talar ut i Aftonbladet om hur kärleken räddade honom

NÖJE

LONDON

De två människor som stod honom närmast dog under tragiska omständigheter.

Men kärleken fick skivaktuelle George Michael på fötter.

- Kenny Goss blev min räddande ängel, jag älskar honom högre än allt, säger superstjärnan när han tar emot Aftonbladet i en lyxsvit på Landmark Hotel i London.

Foto: AP
POJKVÄNNEN DOG I AIDS Nu har George Michael träffat en ny kärlek

Det är till Kenny, en affärsman från Texas, George Michael sjunger i låten "American angel" på färska albumet "Patience".

Tiden när den brittiske popsångaren jagade tillfälliga sexuella förbindelser på offentliga toaletter är över.

I dag gäller monogam kärlek.

- Det är bara andra gången i mitt liv som jag är upp över öronen förälskad och fullständigt övertygad om att nån älskar mig tillbaka på samma sätt som jag älskar honom.

- Tack gode Gud för Kenny, säger George Michael.

Hans första seriösa förhållande slutade i en tragedi när den brasilianske designern Anselmo Feleppa 1993 dog i aids.

- Det tog mig tre år att komma över honom. Under de åren försökte jag lära mig av sorgen, dra ut allt det positiva ur den som jag kunde, och jag tyckte att jag hade lärt mig läxan ... Då händer det igen! Det var bara: Hallå! Jag har gått igenom det här en gång.

George Michael hade just kommit på fötter igen, träffat Kenny Goss, och ringde sin mamma Lesley för att berätta den glada nyheten, men hon hann berätta sin nyhet först - och den var sorglig.

- Jag har hudcancer.

- När min mamma dog, dog jag i själen, säger George Michael allvarligt.

Det här hände 1996. Den brittiske superstjärnan föll ner i en djup depression. Framgången med samlingsskivan "Ladies and gentlemen" (1997) fick honom på bättre humör, men strax senare, 1998, inträffade praktskandalen i Beverly Hills.

Har släppt nytt album

Han gick in på en offentlig toalett, drog ner byxorna och började masturbera inför en civilklädd polis - och blev arresterad.

- Jag är bög. Många bögar raggar på offentliga platser och jag fick en ännu större kick just på grund av att jag var berömd. Men i dag har den livsstilen förlorat sin lockelse .

George Michael mår toppen igen. Han är lycklig och har släppt sitt första album med nyinspelat material sen 1996.

- Jag jobbade dag efter dag i sex år - det ledde ingen vart. Men jag har turen att vara rik nog att kunna jobba vidare tills det blir perfekt.

Tore S Börjesson