Hon jagas av kronofogden

Denise "De De" Lopez har stora pengaskulder

NÖJE

Artisten Denise Lopez jagas av kronofogden.

Stjärnan är bankrutt och har skulder som bara växer.

- Hon lever långt över sina tillgångar, säger en källa i kreditbranschen.

Foto: HANNA TELEMAN
LEVER PÅ SPARADE MEDEL Denise Lopez har stora pengaskulder. Samtidigt har hennes inkomster på sista tiden minskat avsevärt. "Det är tufft, men jag har en avbetalningsplan", säger stjärnan som kanske är mest känd för sin relation med fotbollsspelaren Fredrik Ljungberg.

Sångerskan Denise "De De" Lopez, 31, är mest känd för sin kärleksrelation med fotbollsproffset Fredrik Ljungberg.

I vintras sålde hon sin berättelse till den brittiska skvaller-tabloiden News of The World. Enligt uppgift fick hon 170 000 för intervjun. Pengar som sångerskan uppenbarligen var i desperat behov av.

Skulderna växer

Aftonbladet kan i dag avslöja att Denise Lopez inkomstkällor har sinat. Hennes bolag Appalosa Entertainment AB har under lång tid brottats med ekonomiska svårigheter. På kreditföretagen bedöms Denize Lopez betalningsförmågan vara "mycket svag".

Skulderna hos kronofogdemyndigheten uppgår till 33 717 kronor. Då aktiebolaget inte har en verksamhetslokal har myndigheten aldrig kunnat göra en utmätning av egendom.

- Som läget ser ut i dag så kommer fordringsägarna få det svårt att få tillbaka sina pengar. Och skulden växer i och med räntan, säger kronoinspektören Kerstin Kinderås i Stockholm.

Flera anmärkningar

Denise Lopez företag har dessutom flera andra betalningsanmärkningar som ännu inte har registrerats hos myndigheterna, bland annat en Eurocard-nota på 39 656 kronor. En annan obetald räkning kommer från Taxi Stockholm som kräver stjärnan på 9 736 kronor.

De senaste åren har Denise Lopez arbetat som värdinna på olika nattklubbar i Stockholm. Taxeringsåret 2003 hade hon ingen inkomst av tjänst. Hennes inkomst av aktiv näringsverksamhet uppgick bara till 60 165 kronor.

- Anledningen till att det har blivit så här är att jag satsade 1,3 miljoner kronor på min platta som, på grund av skivbranschens fall, inte har sålt, säger hon.

Vad lever du på i dag?

- Mina sparade medel. Det är tufft, men jag har en avbetalningsplan hos dem jag är skyldig pengar.

Daniel Nyhlén