”Jag förstår inte kritiken”

Läs hela chattet med Leif ”Loket” Olsson

NÖJE

   Leif ”Loket” Olsson säger: Nu är jag här. Välkomna att ställa frågor så får vi se vad det blir för något.

Palle säger: Har du saknat Bingolotto under de fem år du varit borta? Grattis till en lysande om premiär!

   Leif ”Loket” Olsson säger: Tack så mycket. Det är klart att det har känts halvkonstigt att inte vara med och försöka hjälpa till när det har börjat gå sämre. Men det är det jag gör nu.

säger: Hur har reaktionerna varit ute på stan när du har mött folk?

   Leif ”Loket” Olsson säger: Det har bara gått en dag, men jag har inte fått en enda negativ kommentar, utan alla tycker att det är jätteroligt att jag har kommit tillbaka.

Molgan säger: Vad har du gjort under tiden som du varit borta från Bingolotto?

   Leif ”Loket” Olsson säger: Jag har varit konferencier på olika jippon runt om i Sverige, en hel del trav, allsångsledare och en massa annat, som jag även gjorde när jag var med i Bingolotto.

conny säger: Varför kallas du för Loket?

   Leif ”Loket” Olsson säger: Det fanns en fotbollsspelare som hette Leif Olsson som kallades ”Loket”, han spelade i Elfsborg. Jag var Radiosportens utsände på Ryavallen och Ingvar Oldsberg blandade ihop oss när han skulle lämna över ordet till mig. Det var 1977.

mIcKo säger: Tjena Loket! Skulle du förändra programmet mer om du fick?

   Leif ”Loket” Olsson säger: Ja, om det blir en fortsättning på det så ska jag tänka igenom det ordentligt. Nu hinner jag inte göra det till vårens program utan då får jag köra på. Men det finns mycket man kan göra för att öka lottförsäljingen.

Låddan säger: Varför avbokade ni alla band och ersatte dom med dansband?

   Leif ”Loket” Olsson säger: Vi avbokade inte ett enda band egentligen. Fredrik Kempe, som var bokad till mitt första program, kommer senare i sommar i stället. Men jag tar med mig den mjuka svenska musiken, som passar vår publik.

JP säger: Finns det någonting som du tycker varit positivt med Lasse Kronér som programledare för Bingolotto?

   Leif ”Loket” Olsson säger: Jag tror att Lasse har jättebra ifrån sig utinfrån vad han tyckte var rätt. Jag gillade Lasses program, men jag tror att man gjorde fel som satsade på den unga publiken som inte gillar att spela bingo.

jossan säger: Är det något speciellt samtal som du minns när någon ringt in?

   Leif ”Loket” Olsson säger: Det har varit många dråpliga samtal. En 85-årig dam ringde och ondgjorde sig över att hon bodde så trångt – och så vann hon ett biljardbord. Då fick hon byta till mat för 19000, ett av de få vinstbytena genom åren. Det är viktigt att man hinner prata lite med publiken.

Peter säger: Hej Loket, tror du att din medverkan i programmet kommer att bidraga till större tittarsiffror eller tvärtom?

   Leif ”Loket” Olsson säger: Tvärtom hoppas jag definitivt inte. Vi satsar ju på att få tillbaka den gamla publiken. Nu är det ju fel årstid och programmet går på söndagar, men nog tror jag att vi kommer att öka både försäljning och tittarsiffror. Ungdomen kommer nog inte att sitta framför tv:n den tiden.

Bingolotta säger: Bor du fortfarande hos din mamma Loket?

   Leif ”Loket” Olsson säger: Det var länge sedan jag bodde hos henne, däremot var det så att vi bodde ganska nära varandra. Nu har hon flyttat men vi har fortfarande en nära kontakt. Hon gillar Bingolotto.

nick säger: Inga funderingar på att göra comeback som handbollsdomare?

   Leif ”Loket” Olsson säger: Åren går. Jag är 62 och jag tror inte att kroppen klarar det längre. Det är ganska mycket spring. Jag slutade när jag var 37, men det var en härlig tid.

Dahlen säger: Hejsan Loket! Kollade du på Bingolotto näör det var lasse som var pogramledare??

   Leif ”Loket” Olsson säger: Ja, det gjorde jag. Inte varje gång, men jag ville ju följa utvecklingen. Framför allt gillade jag det stora hjulet på slutet.

Anna säger: Vad tycker du om att Gunde ska ta över Bingolotto?

   Leif ”Loket” Olsson säger: Gunde är en TV4-profil. Vi gjorde de första riktigt stora TV4-programmen, han ”Fångarna” och jag ”Bingolotto”. Jag skulle ju vilja att vi gjorde programmet tillsammans, med olika roller.

ANNA F säger: Kommer Emil Sigfridsson att vara med i Bingolotto? Många äldre gillar honom. Han sjunger lugna och fina låtar och har en fantastisk röst. Hans pappa spelar i Lasse Stefanz. Du är efterlängtad Loket.

   Leif ”Loket” Olsson säger: Det verkar som om du har tjuvläst i våra papper. Lasse Stefanz ska vara vara med och sjunger då en av låtarna tillsammans med Emil. Det blir i slutet av maj.

nisse_gotland säger: Vad har du för utbildning?

   Leif ”Loket” Olsson säger: Det kan man fråga sig. Då hette det att man tog realen. Efter det slutade jag skolan, så jag är självlärd. Men det har gått bra ändå – jag har blivit bingoutropare, det är inte så dumt.

säger: Hej "Loket"! Varför vill du ta tillbaks den äldre publiken?

   Leif ”Loket” Olsson säger: Det är de som behöver programmet mest, det fyller en social funktion. De har inte så mycket annat att titta på och det har varit en ljuspunkt i deras tillvaro.

salo säger: Vad tycker du om kritiken kring din person, att du är bufflig och tar plats?

   Leif ”Loket” Olsson säger: Jag förstår den inte. Ska man stå bakom ett tv-program ska man kunna stå bakom det helt och hållet och inte sända saker man inte gillar. Jag känner inte alls igen mig i kritiken.

VillhakvarLoket säger: Varför tror du att du blivit så folkkär som du är?

   Leif ”Loket” Olsson säger: Jag kom som programledare i ett program som var helt nytt och interaktivt. Jag var ett nytt ansikte och publiken tog mig till sina hjärtan. Det är därför jag inte kan förstå kritiken, jag tror inte att någon bufflig person kan bli folkkär.

kdog säger: Hur mycket skulle det kosta att få dig att raka bort mustaschen?

   Leif ”Loket” Olsson säger: Det där är alltid lite lurigt. Skulle jag raka bort mustachen skulle publiken kanske inte känna igen sig, eller det skulle i alla fall ta ett tag innan de vande sig. Det kanske kommer, men det har inte med pengar att göra ska du veta!

   Leif ”Loket” Olsson säger: Jag tackar så mycket! Jag hoppas att ni är med nu på söndagarna för Bingolotto är ett viktigt program, både som social funktion och för idrotts-Sverige.