Succérevyn med Sissela stoppas

Grannar klagade på höga publikljud

1 av 2 | Foto: KARIN TÖRNBLOM
SLUTSPELAT Sissela Kyles revy "Blå tummen" får inte längre spelas på Boulevardteatern. Grannarna har klagat på den högljudda publiken.
NÖJE

Sissela Kyle och revyn "Blå tummen" stoppas.

Orsaken: publiken är för högljudd.

- Det här är inte roligt alls, säger Michael Segerström som medverkar i revyn.

Efter ett uppehåll på nära fem år hade revyn "Blå tummen" premiär på Boulevardteatern i lördags. Sissela Kyle, Michael Segerström och Nils Moritz var konferencierer, hemliga gästartister stod som vanligt på scenen och det var fullsatt i publiken.

Klagade på ljudvolym

Men nu stoppas nästa planerade föreställning av "Blå tummen".

Orsaken är att boende i fastigheten där teater Boulevard inryms har klagat på ljudvolymen från revyn som enligt traditionen spelas mellan 23 och 02 på kvällarna.

Redan 2002 anmälde en av grannarna teatern till miljö- och hälsoskyddsnämnden.

"Vi chansade"

- Vi överklagade beslutet förra året och har sedan dess inte hört något. Vi valde därför att chansa och körde en akustisk version av teatern för att inte störa, säger Ulf Kjell Gür, producent av "Blå tummen".

Men publikjublet från lokalen gick igenom väggarna och en granne klagade igen.

Letar ny lokal

- Därför letar vi nu efter en annan lokal där vi kan spela. Vi hoppas ju på att kunna fortsätta med "Blå tummen" men det blir nog svårt att lösa detta med så kort varsel, säger skådespelaren Michael Segerström.

Ulf Kjell Gür tror att den stoppade föreställningen är toppen av ett isberg.

- Det här tyder på en obehaglig trend där teatrar tvingas ut ur innerstaden då lägenheter byggs ovanpå dem och boende klagar, säger han.

Linda Hjertén