Så gick det för vännerna

1 av 4
Ross & Rachel.
NÖJE

HOLLYWOOD

Med ett jätteparty på Warner Bros område i Burbank i Kalifornien firade huvudrollsinnehavarna tidigt i går morse finalavsnittet av "Vänner".

Bara timmar tidigare hade 51 miljoner tittare tagit farväl av deras rollfigurer efter tio år.

- Programmet hade ingen chans att leva upp till förväntningarna och det gjorde det inte heller, skrev nyhetsbyrån AP i en kommentar.

Den som inte vill få spänningen förstörd bör sluta läsa nu.

För så här gick det när Rachel, Ross, Monica, Chandler, Phoebe och Joey tackade för sig i specialavsnittet på 60 minuter:

Ross ( Davis Schwimmer) och Rachel ( Jennifer Aniston) fick varandra till slut, efter att Rachel hoppat på ett plan till Paris och så när lyft på väg mot ett väntande jobb i den franska huvudstaden.

Chandler ( Matthew Perry) och Monica ( Courtney Cox) blev dubbelföräldrar när surrogatmamman Erica nedkom med tvillingar - en flicka och en pojke. Barnen fick namnen Erica och Jack.

- Vilket motbjudande mirakel, sa Chandler när han bevittnade förlossningen.

Något mindre dramatiskt blev Phoebes ( Lisa Kudrow) avsked. Hon tillbringade sista avsnittet med att köra Ross till fel flygplats och brista ut i sånger så fort hon kunde.

Joey ( Matt LeBlanc) tvingades göra sig av med sitt fotbollsspel efter att hans kyckling- och ankunge fastnat inne i bordet.

Magnus Sundholm