Lena: Jag är orolig för rösten

I går landade en sjuk Lena Ph i Istanbul

1 av 2 | Foto: PETER KJELLERÅS
FÅR INTE SJUNGA Lena Philipsson har belagts med talförbud. Om inte schlagerstjärnan blir frisk kan hon tvingas ta starka mediciner för att kunna sjunga i schlager-EM.
NÖJE

ISTANBUL

Lena Philipsson är fortfarande sjuk.

Nu har schlagerstjärnan belagts med talförbud och kan bli tvungen att ta stark medicin för att klara av att genomföra finalen.

- Jag är orolig för rösten, säger hon.

Lena Philipsson anlände i går till Istanbul.

Med stor hatt, mörka glasögon och halsduk höll hon en låg profil. Anledningen är att Lena Philipsson ännu inte blivit av med sin långvariga förkylning.

- Jag har inte kunnat repetera ordentligt den senaste tiden. I stället har jag fått vila rösten så mycket som möjligt, säger hon.

Repeterar i dag

I dag är det dags för Lenas första repetition på schlagerarenan Abdi Ipekci. Men stjärnan är osäker på om hon kan genomföra numret som planerat.

- Jag kommer inte att kunna sjunga med full styrka. Jag måste ta det lugnt och inte överanstränga rösten, säger hon.

Inför avresan till Istanbul har Lena sökt läkarhjälp.

- Jag har med mig ett litet kit med mediciner. Det är även viktigt att jag håller halsen varm och några fester blir det inte tal om för min del här i Istanbul. Jag tänker även försöka hålla mig så tyst som möjligt.

Om förkylningen inte har släppt före finalen på lördag har Lena en nödlösning.

Har med sig kortison

- Jag har med mig kortison som brukar hjälpa bra. En annan lösning är att kören sjunger de höga tonerna, säger Lena.

Glädjen med att äntligen vara i Istanbul förtas något av den påfrestande förkylningen.

Oroar sig mycket

- Det hade varit roligare att åka om jag varit helt frisk. Nu går ju mycket energi åt till att oroa mig för rösten. Men jag har en vecka på mig att bli frisk och jag tänker ge en riktig show på lördag. Det viktigaste är att framförandet i stort blir bra, säger Lena Philipsson.

Linda Hjertén, Klas Lindberg