Lena hånas av norsk tv-man

”Hon ser ut som en strippa som jobbat för många pass”

1 av 2 | Foto: peter kjellerås
GÅR TILL HÄFTIG ATTACK Norska tv-kanalen NRK:s kommentator Jostein Pedersen kritiserar Lena Philipsson.
NÖJE

ISTANBUL

Ett schlagerbråk har utbrutit mellan Sverige och Norge.

Norges tv-kommentator jämför Lena Philipsson med en strippa som jobbat för många pass, i tidningen Verdens Gang.

- Jag vet inte hur man ser ut då men det gör uppenbarligen han, säger Lena.

Redan i fjol var luften het mellan Sverige och Norge. Detta efter att Aftonbladets Per Bjurman i en krönika påpekat att den norska sångaren lät som en ostämd cykelpump live. Den norska delegationen sparkade sönder Fames logedörr i Riga och Jostein Pedersen från norska tv-kanalen NRK gick genast till motattack och påstod att den svenska duon hade lika mycket utstrålning som bokhyllan Ivar.

Nu är det Lena Philipsson som får kritik av tv-kommentatorn i tidningen Verdens Gang. Och då Aftonbladet träffar Jostein Pedersen står han fast vid sitt ord:

- För skandinavierna ser hennes framträdande säkert coolt och minimalistiskt ut. Men för många europeiska länder ser hon nog mer ut som en strippa som jobbat för många pass. Folk som vill se lapdance kollar inte på tv, de går på en sådan klubb, säger Jostein Pedersen.

Komisk version

Han menar också att den engelska versionen av ”Det gör ont” är så bristfällig att den blir komisk.

- Jag tyckte att den svenska versionen var det bästa schlagerbidrag som Sverige haft på nio år eftersom Orup är en fantastisk låtskrivare och Lena är en väldigt bra artist. Men på engelska låter det som om Lena har ont i knät då hon sjunger. På svenska lät det verkligen som om det gjorde ont i själen.

Hon är oproffsig

Han kritiserar även Lena Philipsson för hennes uppträdande på det nordiska poolpartyt som i går hölls i Istanbul. Där gjorde samtliga nordiska tävlande ett framträdande - dock inte Lena Philipsson som fortfarande vårdar sin förkylning.

- Det var inte proffsigt av henne. Det känns som om hon måste bestämma sig. Antingen är hon här som en artist som vill vinna annars får hon åka hem och jobba på ett postkontor, säger Pedersen.

När Lena Philipsson får höra vad den norske kommentatorn tycker om henne suckar hon bara.

- Egentligen har jag ingenting att säga om det här. Men han verkar uppenbarligen ha erfarenhet hur en strippa ser ut. Det vet inte jag. Det är allt jag har att säga, säger Lena Philipsson.

Linda Hjertén, Klas Lindberg