Lena fruktar semifinal nästa år

”Skyll inte på mig om det går åt skogen”

1 av 2 | Foto: PETER KJELLERÅS
KÄNNER PRESS Lena Philipsson ska göra allt för att Sverige inte ska behöva kvala nästa år.
NÖJE

ISTANBUL

Lena Philipssons värsta mardröm på lördag är att hamna bland de sämsta i resultatlistan.

Då tvingas Sverige kvala i semifinalen nästa år.

- Det skulle kännas hemskt, säger Lena Ph.

I kväll är det semifinal i Istanbul. 22 länder tävlar om tio platser i finalen på lördag.

Och konkurrensen är hård.

Ett land kan genom detta nya system hamna utanför tävlan i schlagerfinalen i flera år.

Och det är just det som det svenska schlagerhoppet Lena Philipsson fruktar.

- För min del är det absolut viktigaste att jag kommer bland de bästa så Sverige slipper kvala nästa år. Det känns pressande att riskera att hamna i semifinalen nästa år, säger hon.

Jag gör mitt bästa

England, Tyskland, Frankrike och Spanien är alltid garanterade en plats i finalen - oavsett hur illa det går för dem. Men om Sverige inte kniper en av de 14 platserna till nästa års final väntar kvaltävlingen.

- Men skyll inte på mig om det går åt skogen. Det var faktiskt svenska folket som röstade fram mig, jag kan bara göra mitt bästa, säger Lena Philipsson.

För Lena Philipsson är känslorna blandade inför lördagens final. Skulle Sverige vinna med bidraget ”It hurts” är varken hon eller Orup särskilt sugna på all internationell promotion och uppmärksamhet som en seger innebär.

- Vi är båda två i det stadiet av livet då det skulle vara svårt att göra internationell karriär. Det känns inte särskilt lockande att göra promotion världen över, säger Lena Ph.

- Skulle vi komma ända dit kan jag tänka mig att göra enstaka grejer, inte mycket mer. Efter schlagern är det releasen av vår svenska platta och sommarens turné som gäller.

Linda Hjertén