- Jag får möta pappa i himlen

Carola om sorgen efter faderns död

1 av 5 | Foto: PATRIK ÖSTERBERG
KÄNSLOSAMT Det var en omtumlad men samlad Carola som kom till "TV 4: Nyhetsmorgon" i går - dagen efter att hennes pappa dött efter hjärtstillestånd. - Minnet av pappa är så ljust och positivt, säger hon.
NÖJE

Carola väljer nu att berätta om sorgen efter sin döda pappa.

I torsdags avled Jan Häggkvist av ett hjärt-stillestånd och i går framträdde Carola i "TV: 4 Nyhetsmorgon".

- Det känns skönt att veta att jag kommer att möta honom i himlen, säger hon.

Jan Häggkvists död kom oväntat och snabbt.

För två år sedan genomgick han en bypassoperation med ett lyckat resultat, men i torsdags drabbades Jan av hjärtstillestånd. Ambulans tillkallades men hans liv gick inte att rädda och Jan Häggkvist avled 65 år gammal.

Kom plötsligt

I går talade sångerskan ut om sorgen efter sin pappa i "TV 4: Nyhetsmorgon".

- Det var oväntat. Han har haft lite hjärtproblem de senaste åren men det kom väldigt plötsligt. Jag hoppas att han inte led för mycket, säger Carola.

- Jag är omtumlad såklart. Det är otroligt ofattbart. Men minnet av pappa är så ljust och positivt. Det känns skönt att veta att jag kommer att möta honom i himlen. Det känns fint att känna den trösten och tryggheten.

Carolas manager

Jan Häggkvist var dotterns manager under genombrottsåren och den stolte fadern bakom kulisserna. Han sade upp sig från sitt jobb för att hjälpa dottern att bli den superstjärna hon i dag är. För Carola betydde Jan Häggkvist mycket både privat och professionellt.

- Pappa introducerade Elvis för mig. Han var den som gjorde att jag sjöng "If I can dream" i "Hylands hörna" där Bert ( Karlsson) upptäckte mig, säger Carola.

- Pappa har stöttat mig i allt. Han har varit otroligt lojal mot mig, vi har varit väldigt nära, ja, kompisar. Han var en väldigt unik man som kommer att lämna ett stort tomrum efter sig.

Just nu är Carola aktuell med nya skiva "Credo" som släpps den 2 juni. En skiva som bygger på psalmer och lovsånger och som är en hyllning till den kristna student- och ungdomsrörelsen med samma namn.

Tacksam för tiden

- Jag vet att pappa glädjer sig med mig i de här sångerna, det är härligt. Det ger mig frimodighet att göra det här fullt ut. Jag vet att pappas hjärta också fick ta emot tron på Jesus. Jag får helt enkelt leva vidare och vara tacksam för den tid vi fick tillsammans, säger Carola i "TV 4: Nyhetsmorgon".

Jan Häggkvist hade en olycklig uppväxt - ville ge Carola allt

Linda Hjertén