Depp väljer svenskt

Superstjärnan längtar efter Lasse Hallström och en stor gubbmage

Foto: GETTY IMAGES/ ALL OVER PRESS
HETT BYTE Johnny Depp får signera många "Pirates of the Caribbean"-kort när han anländer till Filmfestivalen i Venedig. I filmens uppföljare kan han få spela mot sin idol Keith Richards. Enligt ett rykte är rockgitarristen påtänkt för rollen som Jack Sparrows pappa.
NÖJE

VENEDIG

Själv föredrar filmstjärnan Johnny Depp en svensk.

- Jag älskar Lasse Hallström. Vi måste jobba ihop igen, säger han.

Alla vill ha honom.

Utanför lyxhotellet Des Bains på ön Lido utanför Venedig stiger fansens rop mot skyn när Johnny Depp stiger ur limousinen i randig t-shirt, skäggstubb och med stora dödskalleringar på fingrarna.

Själv tar han dock uppståndelsen med ro.

- Jag tycker det är ganska gulligt faktiskt. Jag blir rörd av att folk verkar beröras så av mina filmer, säger han och sätter sig tillrätta på stolen.

Gillar papparollen

Den 41-åriga stjärnan är här med filmen "Finding Neverland" där han spelar den skotske författaren James M Barrie som skrev "Peter Pan". Filmen handlar om hur Barrie möter fyra faderlösa pojkar och deras mamma ( Kate Winslet) och hur familjen inspirerar honom till mästerverket.

Du är en fadersfigur i filmen. Hur tror du ditt liv skulle ha sett ut om du inte själv blivit pappa?

- Usch, det vågar jag inte ens tänka på. Jag hade inget bra liv innan min dotter föddes. Jag saknar verkligen inte det vilda liv jag levde då, innan jag fick min familj.

Du har två barn med Vanessa Paradis, hur är du som pappa?

- Jag tycker det viktigaste är att ge dem mycket kärlek och vara tillsammans med familjen så mycket som möjligt. Vi tillbringar ungefär halva året i Los Angeles och halva året på vår vingård i Frankrike. Jag vill att mina barn ska vara barn så länge som möjligt och inte tvingas växa upp så fort.

Hur var det att jobba med barn?

- Jag såg det som ett privilegium. De har en energi som vi vuxna har en tendens att förlora.

Lasse Hallström är i Venedig och filmar "Casanova", ska ni ses?

- Ja, vi ska ses på en fest i kväll. Vi har inget nytt projekt på gång just nu men jag vill verkligen jobba med honom igen. Det måste vi helt enkelt. Jag älskar Lasse. Han och Tim Burton har jag verkligen ett speciellt förhållande till.

Du jobbar med Burton i "Kalle och chokladfabriken" just nu. Berätta!

- Det är som att komma hem. Vi gjorde "Edward Scissorhands" för 15 år sedan och efter det har vi utvecklat ett eget språk. Vi behöver inte ens snacka, den ene vet redan vad den andre ska göra. Filmen blir rolig, rörande och väldigt mycket Tim.

"Det är bara skönt"

Som filmstjärna, vad tycker du om att åldras?

- Man behöver inte bli gammal längre. Nu för tiden är det bara en fråga om en operation (skratt). Nej, ärligt talat så tycker jag bara det är skönt att bli äldre. Jag ser fram emot att bli gammal och få en stor mage.

Vad tycker du om ryktet att Keith Richards ska spela din pappa i uppföljaren till "Pirates of the Caribbean"?

- Det vore hur coolt som helst. Jag har träffat honom och han är verkligen en hjälte. Han inspirerade mig ju i rollen som Jack Sparrow så det finns väl ingen som bättre skulle kunna spela pappan.

Johnnys väg mot toppen i Hollywood

Karin Lindstedt