”Jag är inte så hård som folk tror, jag har bara ett groteskt utseende”

Robert Aschberg chattade om nya Robinson

NÖJE

Robert Aschberg säger: Hej nu är jag här, nu kan vi börja.

Caroline, Malmö säger: Hej Robban. Äntligen har Robinson blivit roligt igen. Men om så många åker ut på så kort tid, hur har då deltagarna räckt till för hela serien?

Robert Aschberg säger: Det får man reda på om man tittar vidare. Svaret avslöjar jag inte nu.

pat säger: Tjena Robban, har du följt Robinson de tidigare säsongerna det sänts på SVT, och vad är i så fall den största skillnaden i årets upplaga?

Robert Aschberg säger: Ja, jag har följt programmet. Det är tre skillnader – det är fem program i veckan, det är lite hårdare och lite mindre högkyrkligt. Det har alltid varit ett bra program, men jag gör det på mitt sätt.

åsa i jämshög säger: Vad tycker du om sättet de övriga deltagarna behandlade Dennis efter vistelsen i buren?

Robert Aschberg säger: Jag tycker att de gick för hårt på honom, samtidigt hade han gått med på överenskommelsen. Men jag förstår hans synpunkt – det är en individuell tävling med mycket pengar.

n1lsson säger: Hur länge hade du hållit ut i buren?

Robert Aschberg säger: Ha ha. Eftersom jag inte har varit med eller kommer vara med i en dokusåpa är det inte aktuellt för mig att sitta i buren. Men jag var uppriktigt imponerad.

a Gunner säger: Hej ! Många går ner i vikt efter att ha varit med på Robinson. Hur mycket gick du ner??

Robert Aschberg säger: Jag vägde exakt lika mycket när jag kom hem som när jag åkte – men, tro det eller ej, jag kunde dra in skärpet ett snäpp.

annakarin säger: Hur trivs du i rollen som Robinson-programledare?

Robert Aschberg säger: Jag trivs jättebra, vilket jag inte var hundra procent säker på när jag åkte ner. Men det var väldigt roligt.

Rob säger: Känner sig Robban Aschberg ovan när han försöker låta snäll? Kändes konstigt när han var så mild på rösten mot hon som höll på att drunkna! Man är ju van att han är lite tuffare mot de han pratar med!

Robert Aschberg säger: Nej, det kändes inte ovant. Det finns ingen anledning att gå på någon som är svag eller har hamnat i en dålig situation. Och jag kan faktiskt vara snäll också!

Ricky säger: Vad är oddsen på att vi får se Baren-Meral i årets Robinson?

Robert Aschberg säger: Det är väldigt väldigt höga odds på det. Jag skulle inte satsa några pengar.

Annie säger: Hej! Varför sänder ni Robinson varje dag istället för en dag i veckan?

Robert Aschberg säger: Det är TV3 som vill ha det så, de tror att det går att utveckla formatet på det sättet.

Asse säger: Vad var det som fick dig att ta jobbet som programledare?

Robert Aschberg säger: TV3 frågade, så enkelt är det. Jag har sedan en lång tid tillbaka ett kontrakt med TV3, jag är så att säga deras programledare. Jag har arbetat med produktionen av Robinson tidigare och tyckt att det var ett bra program.

PG säger: Hur många månader tog inspelningen?

Robert Aschberg säger: Ren inselning i 66 dagar. Med förberedelser och sånt blev det två och en halv månad.

SG säger: Hej Robban! Har du någon gång under produktionen förökt stoppa något "uppdrag" eller liknande du tyckte var för extremt?

Robert Aschberg säger: Det fanns i något skede ett förslag om att de skulle hänga på kors som de gjorde i det danska Robinson. Det var jag emot. Det finns en stark religiös symbolik som gör att det blir onödigt provokativt utan att det tillförde något. Vi diskuterar allt.

Svinkung säger: Tjena Robban, jag undrar vart du har fått din extremt hårdkokta atityd? Du backar inte för några utmaningar och du tar inte skit från någon! Är det något du fick lära dig som ung? Ps. Du är den hittills bästa programledaren som lett Robinson, att dom inte frågade dig för flera år sedan?

Robert Aschberg säger: Jag är inte så hård som folk tror, det är bara det att jag har ett groteskt utseende.

aschbergrules säger: Kommer vi få återse Hans Scheike-programmet i Insider nån gång?

Robert Aschberg säger: Inte vad jag vet.

kalle kula säger: Buren var ju en ganska tuff start på årets Robinson, var det någon som ångrade att de ställde upp överhuvudtaget?

Robert Aschberg säger: Inte så vitt jag vet. De har inte sagt något till mig och jag har inte sett några tecken på det. Jag tror att de tyckte att det var spännande att vara med om.

Kluedo säger: Haha... hur ska du stå ut med alla dessa idioter i flera månader???

Robert Aschberg säger: Jag är van att lida.

Jörgen B säger: Tjena Robban... samlar du fortfarande på tavlor med fiskargubben? Sålde en tavla till dig för några år sedan...

Robert Aschberg säger: Nej, jag har slutat med det, det höll på att bli sjukligt. Jag ska sälja allihop till förmån för Sjöräddningssällskapet.

aXe säger: Hur tight är du och Fylking egentligen? Varje gång jag ser dig så ser jag honom så whats the deal there? Is it love? ;D

Robert Aschberg säger: Vi är bara vänner.

Algot Snajdare säger: Vad tycker du om att Farmen sänds samma tid som Robinson? Du tappar ju potentiella tittare.

Robert Aschberg säger: Konkurrensen är hård nu, men på sikt är konkurrens alltid bra för tittarna.

danne säger: Hej Robert. Tycker inte du att det är lite väl mycket dokusåpor på tv?

Robert Aschberg säger: Nja... Kanske, men när det inte längre intresserar tittarna kommer det att försvinna.

X0 säger: Hur många säsonger av Robinson kommer ni att köra, tänkte på att "Baren" ballade ut efter tre säsonger, vet ni när ni skall lägga av?

Robert Aschberg säger: Baren gick fem säsonger. När det gäller Robinsons livslängd så har jag ingen aning, vi får se hur det går i höst.

mer säger: Skulle du själv kunna ställa upp på en dokusåpa?

Robert Aschberg säger: Nej. Min exhibitionism tar sig andra uttryck.

jjj säger: Varför plockade ni bort tre deltagare direkt, det innebär ju bara en önödig kostnad. Plus att ni gör de deltagarna VÄLDIGT besvikna.

Vad blir det för spännande repotage i Insider denna säsongen?

Robert Aschberg säger: Vi plockade bort dem för att göra programmet spännande, men det kommer många oväntade vändningar. När det gäller Insider vill jag inte avslöja något.

Niklas säger: Hur började du din karriär och hur pass mycket ska man våga ta för sig när man är 25

Robert Aschberg säger: Jag tycker att man ska våga ta för sig mycket. När jag var 25 jobbade jag i ett bussgarage, jag började skriva några år senare och det gick bra. Man ska ta för sig, men vara ödmjuk och öppen för att lära.

Oskar säger: Hur känner du för paktbildningar?

Robert Aschberg säger: De finns där. Jag tycker att det är intressant att se dem, för de finns där ändå på ett eller annat sätt.

leinad säger: Vilken är (enligt dig) den tuffaste tävlingen i år?

Robert Aschberg säger: Det är svårt att säga. Buren var väldigt tuff, men det kommer några andra som är fysiskt mycket hårda, och psykiskt pressande. Inspelningarna var mer än 20 dagar längre än tidigare omgångar, bara att hänga med under den tiden är tufft.

boser säger: Brände du flinten på ön? Själv gör jag det i Sverige, kanske värre där?

Robert Aschberg säger: Ja, jag gjorde det ett par gånger. Då hjälpte det med sån där Aloe Vera-kräm, det var svalkande.

c-18 säger: I förrsta programmet så såg man ju att det var några som var väldigt dominanta och nästan "mobbade " några andra i buren. Vad skulle ni göra om det gick så långt som till handgemäng ?

Robert Aschberg säger: Då hade vi avbrutit och diskvalificerat dem som börjat med sånt.

Kingen säger: Vem av de tidigare årens vinnare tycker du är mest välförtjänt av titeln?

Robert Aschberg säger: Jag kan inte utse någon. De har varit olika och haft olika talanger – med en dokusåpafloskel har de varit värdiga vinnare allihop.

Robert Aschberg säger: Tack för visat intresse. Missa inte kvällens avsnitt 19.30.

aftonbladet.se