Jerka - med ny smak och hetta

1 av 2 | Foto: ROGER SCHEDERIN
BLIR BARA BÄTTRE Jerry Williams är ett proffs som sjunger innerligt och skrattar mycket. Han lyckas förvandla intima Scalateatern till en fin klubb med sin nya show "Ringside".
NÖJE

En nytänd Jerry Williams. Han rockar. Han rollar. Han sjunger innerligt och skrattar mycket.

Ett proffs som bara blir bättre.

En duktig berättare med färgstarka minnen.

Men vänta nu.

Har inte Jerry Williams berättat om ungdomens möten med rocken förr? Hans självbiografi "Jerry" kom ut 1992. Redan på 1970-talet var han programledare i tv:s "Rockrullen" och pratade då också om första singeln med Little Richard och första filmen med Elvis. Efter en halvtimme undrar man om Jerry har fastnat i reprisernas jukebox.

Har inte riksdagen klubbat en lag som säger att Jerry Williams inte får nämna Chuck Berry på 20 år?

Ömsint om Vreeswijk

Men han har mer att komma med. Här finns bra snack, som en ömsint berättelse om Cornelis Vreeswijk och dennes rädsla för ekorrar samt lust att flyga. Han sjunger Rick Nelsons "Garden party", en text både han och Cornelis tog till sig och sjöng ihop.

Minnen från hotell och floppar. En kärleksförklaring till boxning och den nya låten "Ringside", en kommande hit. Ett kul, och barmhärtigt kort, potpurri på hans tyska singlar.

Bandet är bra. Bandet är mångsidigt. Med blås och tvättställ och dragspel gör de härligt röj modell New Orleans. Marinerar den gamla rocksteken i cajunkryddning, ger ny smak och hetta.

Görs med ny energi

Även den ofta framförda "En vintersaga" gör Jerry Williams med ny energi, och ett arr som visar låten i ny vind och ännu mer vemod. Mot slutet kommer fem doo wop-röster in och lyfter både Jerry och showen till spirituals och gospelns höjder.

Jerry Williams gör en fin klubb av intima Scala.

Ringside

Jens Peterson