Toklång gott och blandat med Flack

NÖJE

ÖREBRO

Peter Flack är Svennis i ett kul nummer där Torsbytränaren utsetts till årets sexbomb. De parodierar Raymond & Maria och gruppens tröjlåt.

Och gör ett elakt nummer om kungafamiljen.

Kungen ska fotografera, vilket leder till en rå drift med drottningens uttal och konungens tankeskärpa.

"Kyss Hjalmar" tar också upp "Idol 2004" och låter några etablerade sångare avfärdas av juryn: Håkan Hellström, Thomas DiLeva, Lena Ph och Per Gessle.

Gesslebiten, med Flack som Gyllene-sångaren, är fyndig. Flack lyckas också vara Carl-Jan och "Filmkrönikans" Orvar Säfström.

Låter som toppenshow?

För lång show

Nja. Det är för mycket. Två timmar och 45 minuter krogshow, inklusive paus för dessert och kaffe, är toklångt. Mellan de starka numren finns jaha-skämt och anonyma sångnummer.

Förr spelades Hjalmars revyer i stor teater, på senare år i det fräckt ombyggda badhuset. Nu en nedbantad föreställning på en rund scen mitt i krogen. Publiken äter före showen, dans efteråt. Bara Flack och Marie Kühler är veteraner i ensemblen. Plus för att de lyfter fram unga begåvningar, här finns duktiga röster och dansare. Men det är svårt att sjunga evergreens.

Flera Bert-skämt

Allra bäst är de skickliga komikerna Peter Kjellström och Jenny Wåhlander. Suveräna i sketcher och sånger. Dom vill vi se mer av. Även på större scener.

Flacks skämt riktas under premiärkvällen flera gånger mot Bert Karlsson i publiken. Bert står för en av de vassaste replikerna när han spontant svarar Flack på en fråga om han talar sanning:

- Jag ljög bara när jag satt i riksdagen.?+?+

Kyss Hjalmar