Madonna blev stoppad vid Klagomuren i natt

NÖJE

JERUSALEM

Esther, som Madonna nu heter, gjorde i natt ett blixtbesök i Jerusalem, men hindrades av hundratals ultraortodoxa män från att nå Klagomuren

Foto: pressens bild
Madonna förs i säkerhet.

Hennes bil omringades av svartklädda män i vidbrättade hattar, som skrek slagord och hindrade henne från att komma fram till muren.

Polisen på plats ansåg att riskerna för hennes säkerhet var för stora och Esther och hennes följe fick återvända till sitt hotell.

Heligaste platsen

Esther kom till Klagomuren, judarnas heligaste plats, i Jerusalems gamla stad vid ett-tiden på natten. Hon hade på vägen från Tel Aviv i Jerusalems västra utkant besökt graven över en av de stora rabbinerna inom kabbalismen, den judiska mysteriekult som Esther/Madonna är anhängare till.

Under de tio dagarna från det judiska nyåret Yom Kippur, den heligaste dagen i den judiska kalendern, samlas tusentals religiösa judar varje natt vid klagomuren för att be om förlåtelse för sina synder. Esther och hennes man filmregissören Guy Ritchie landade med ett privat jetplan i Israel i onsdags kväll.

Bad på nätterna

De är en av cirka två tusen deltagare i en kabbalakonferens. Esther firade det judiska nyåret tillsammans med de övriga deltagarna på sitt hotell i Tel Aviv, där paret bor i presidentsviten.

Enligt den israeliska tidningen Mairiv tillbringade Madonna, som antagit namnet Esther, nätterna med böner.

Guy Ritchie deltog i det rituella bad som ska tvätta bort det gångna årets synder.

Mats Gezelius

ARTIKELN HANDLAR OM