Genialiskt, Gustafsson

NÖJE

Många skratt.

Robert Gustafsson visar upp en del av sitt komiska geni i den här farsen.

Proffsig privatteater som blir succé.

Foto: MATS BÄCKER
BLIR EN SUCCÉ Robert Gustafsson och Allan Svensson delar på huvudrollerna i "Fångad på nätet".

En typisk Ray Cooney, men inte lika bra som hans "Hotelliggaren". Dörrar öppnas och låses, förväxlingar, lögner som föder nya lögner. Gammaldags hemmafruar som brer mackor åt maken.

1984 kom "Kuta och kör", som satts upp under andra namn på olika håll i landet. På Oscars spelades den som "Maken till fruar" med Robert Gustafsson.

Det här är uppföljaren.

Spelar bigamist

Taxichauffören/bigamisten Per-Arne har två fru med barn, i Hägersten och Älvsjö. Nu har dottern i ena huset chattat på internet med sonen i villa två. De bestämmer träff. Per-Arne gör allt för att stoppa barnens möte. Samtidigt som han själv måste undvika att visa sig i fel hus.

Hans vän Conny, inneboende i Älvsjö, tvingas hjälpa till.

Allan Svensson spelar Conny och han är bra. Det är förtvivlan och ångest när han trasslar in sig i nya påhitt, likt en Basil Fawlty försöker han förgäves täta luckorna i lögnen medan hjärtinfarkten hotar.

Suveränt tajmad

Robert Gustafsson tar de största gapskratten. Ibland hysteriskt kul när han låtsas vara kinakrog i telefon eller klär ut sig i cyklop. Ibland lågmält, i en suveränt tajmad nonchalant replik. De två rollerna är ungefär lika stora. Fruar och barn är mest bollplank, raka, ärliga, välspelade. Björn Gustafson kommer in i andra akten och är läckert förvirrad senior.

Många kommer att kikna av skratt.

Många bussar kommer att rulla mot Oscars.

Fångad på nätet

Jens Peterson