Han var Jöbacks hemlige älskare

Paret levde tillsammans under sju år

Foto: Lotte fernvall och lasse allard
”Han skämdes” Peter Jöback ville inte att förhållandet med regissören Hans Marklund skulle komma ut. Trots att de levde som sambor valde de att aldrig visa sina känslor offentligt.
NÖJE

GÖTEBORG

Peter Jöback levde med en annan man i ett hemligt förhållande under sju år.

Nu avslöjar hans ex-partner, regissören Hans Marklund, varför paret aldrig visade sin kärlek öppet.

– Han var väl inte säker på sig själv eller så skämdes han över mig, säger han.

Hans Marklund, 46, är en av Sveriges mest anlitade krogshowsregissörer och har arbetat med stjärnor som Lena Ph, After Dark, Siw Malmkvist och Magnus Uggla.

I gaytidningen QX berättar han nu för första gången om sitt mångåriga förhållande med artisten Peter Jöback. Trots att relationen länge var känd i både gayvärlden och bland journalister valde paret att ändå aldrig visa sina känslor till varandra offentligt.

”Ville inte pressa”

– Alla såna här komma ut-processer måste man få bestämma själv över, jag vill inte pressa eller pusha en människa. Han var väl inte säker på sig själv eller så skämdes han över mig, jag vet inte, säger Mark-lund.

Peter Jöback och Hans Marklund var tillsammans i sju år.

Som sambor delade de allt.

Men till slut blev situationen ohållbar.

– Under deras middagar kunde Peter plötsligt ställa sig upp och göra danssteg framför Hans. Peter var besatt i sin karriär och jag vet att Hans då kände sig allt mer försummad, berättar en av deras vänner för Aftonbladet.

Har skrivit om Jöback

Separationen blev jobbig och regissören har skrivit ner sina innersta tankar om uppbrottet.

Allt kan komma att publiceras i en avslöjande bok.

– Jag skrev liksom av mig efter alla depressioner och alla såna saker i och med separationen från Peter. Så dels tänkte jag skriva om den helvetesresan. Det blir en slags handbok i hur man kan tycka synd om sig själv. Och kan han sjunga ut om det kan jag skriva om det, säger Marklund.

Han syftar på Peter Jöbacks låt ”Du har förlorat mer än jag” där artisten beskriver ett tidigare förhållande.

– Jag vet inte om den handlar om mig, men folk frågar. Jag tycker ändå inte titeln är så rolig ?

I dag är Peter Jöback tillsammans med en annan man. Aftonbladet var i går i kontakt med hans manager Marie Dimberg. Artisten ville inte ge några som helst kommentarer.

Tidigare artiklar