Nu skriver Regina om sin kärlek

– Jag vill aldrig mer vara själv

1 av 3 | Foto: Mattias Carlsson
ETT PAR SEDAN I SOMRAS Regina Lund och Joakim Thåström har ett hemligt förhållande. Men nu väljer stjärnan att berätta om kärleken – i diktform.
NÖJE

Regina Lund berättar om kärleken till Joakim Thåström – i sina nya dikter.

– Det är du och jag svanar två, jag vill aldrig mer ensam gå, skriver hon.

Aftonbladet har tidigare kunnat avslöja att skådespelerskan Regina Lund och rockstjärnan Joakim Thåström har haft ett förhållande sedan i somras.

- Jag vet att det här är väldigt seriöst för Regina och just därför har hon ansträngt sig hårt för att hålla det här hemligt, bekräftade en källa i förra veckan.

Aftonbladet träffade Regina Lund i går kväll under hennes och bildkonstnären Lars Jerhammars vernissage i Stockholm. Där sammanförs hennes poesi med konstnärens bilder.

Strålar av lycka

På frågan om hon kan berätta om sin hemliga kärlek till Joakim Thåström drar hon handen framför munnen som om hon drog igen ett blixtlås. Men hon strålar av lycka och kan inte låta bli att skratta - hon ser lika förälskad ut som en tonårsflicka som mött sin första kärlek.

Till sist öppnar hon munnen och hänvisar till två av sina dikter.

”Det är du och jag”

- Jag ska ge dig något. I alla de här dikterna skriver jag utifrån mig själv och det här två är de nyaste.

Hon pekar på ”Att gå sin egen väg” och ”Ja”. Ett utdrag ur den senare lyder:

”Det är du och jag svanar två, jag vill aldrig mer ensam gå, ingen ska få hälla olja i vår älv, jag vill aldrig mer va själv, ingen ska få hälla salt i våra sår, vi bara går och går och går, mot solnedgången som vi aldrig sett, ingenting ska nånsin mer gå snett”.

Den andra dikten kan efter fri tolkning knappast symbolisera något annat än när det sa klick mellan henne och punklegenden. Något som enligt uppgifter till Aftonbladet ska ha ägt rum när Regina Lund spelade pjäsen ”Victor/Victoria” i Malmö där Thåström tidvis bott.

Regina Lund valde dock i går att inte kommentera romansryktena ytterligare.

Ett utdrag ur ”Att gå sin egen väg”

Pontus Hammarlund