Civilpolis hämtade Whitney Houston

Stjärnan var hög på droger – anmäldes av sin mamma

NÖJE

HOLLYWOOD

Whitney Houston la inte frivilligt in sig på avvänjning.

Hon hämtades av polis.

Den världsberömda sångerskan var så borta på droger att hennes mamma gjorde en anmälan.

Foto: AFTONBLADET BILD
NERKNARKAD Superstjärnan Whitney Houston är en spillra av sitt forna jag. Nu har hon tvingats lägga in sig på drog­avvänjning sedan hennes mamma slagit larm till polisen.

– Vi fick en order från domstolen att omhänderta Whitney Houston, säger en talesperson för polisen i Fulton County i Georgia.

Fick inte bära uniform

Den 23 mars slog polisen till mot stjärnan. Hon hämtades enligt People Weekly av civilklädda poliser i en civil polisbil.

– Vi har order att inte bära uniformer vid såna tillfällen, av hänsyn till personens säkerhet och anonymitet, säger talespersonen.

Whitneys läger hävdade i förra veckan att sångerskan självmant sökte vård. Inget kunde enligt tidningsuppgifter i USA var mer felaktigt.

I stället var det sångerskans mamma, Cissy, som slog larm.

Dödlig drogmix

Efter att ha hört att Whitney både fått ett återfall och dessutom börjat experimentera med en dödlig blandning av drogerna met-amfetamin och kokain åkte mamma Houston hem till sin dotter för att själv undersöka situationen.

– Cissy blev förskräckt när hon såg en sugrörstunn Whitney vandra omkring på tomten likt en hemlös, säger en närstående källa till familjen.

– Först betedde sig Whitney som om hon inte kände igen sin mamma. Men hon svarade när Cissy fräste åt henne.

Hotade att ta dottern

Inne i lyxvillan la Cissy undan silkesvantarna:

– Söker du inte hjälp kommer vi inte bara att bryta med dig för gott – jag ska också se till att din dotter (Bobbi Kristina, 12, reds. anm.) fråntas dig för alltid.

Det blev vändpunkten.

– Whitney kan inte tänka sig ett liv utan Bobbi Kristina, säger källan.

Tidigare artiklar:

Magnus Sundholm

ARTIKELN HANDLAR OM