Nu slåss de om en plats i "Robinson"

TV 3 sänder nya programmet en gång i veckan

1 av 2 | Foto: CASPER HEDBERG
tar chansen Anna Salman, 20, från Uppsala kan bli en av dem som får åka till Malaysia. - Jag sökte till "Top Model", men i stället frågade de om jag ville vara med i "Expedition Robinson" så jag tänkte ta chansen, säger hon.
NÖJE

Här plockas deltagarna ut till "Expedition Robinson" - den klassiska varianten.

TV 3 väljer nu att sända en dag i veckan.

Och återgår till Malaysia.

- Att det blir där kan påverka om jag åker eller inte med tanke på jordbävningarna, säger sökanden Anna Salman, 20.

TV3 planerade att spela in "Expedition Robinson" i Panama i år. Men på grund av juridiska problem tvingas de nu att återgå till Malaysia.

- Vi upplevde att Panama som rättsstat inte uppfyller de krav vi har, säger Hasse Aro som är exekutiv producent.

Malaysia blev räddningen

Endast en månad före inspelningsstarten den 1 maj tvingades produktionen hitta en ny inspelningsplats.

- Det blev lite panik och vi hade tre andra alternativ förutom Panama men med så kort varsel fick vi ta Malaysia igen där vi vet att allt funkar, säger Aro.

I fjol förändrade TV3 "Expedition Robinson" - med en längre expedition, tuffare tävlingar, högre vinstsumma och fler sändningar i veckan. Nu återgår kanalen till SVT:s format med sju veckors inspelning och sändning en dag i veckan.

"Där är alla idioter

- Vi går tillbaka till mer klassiskt för vi märkte att det blev lite väl mycket förra året. Vi har behövt tänka om eftersom det finns en gräns för hur mycket tittarna orkar ta till sig, säger TV3:s programchef Camilla Clarke.

Under helgen pågår slutcastingen för deltagarna som sökt till årets expedition. Ett 20-tal ska plockas ut bland de hundra sökande som kommit till den slutliga gallringen.

- Jag har blivit tillfrågad att vara med i samtliga dokusåpor men "Robinson" är den enda seriösa där man tävlar på lika villkor, säger Malin Eriksson, 30, från Stockholm:

- Det är inte som "Big Brother" där verkligen alla är idioter. Att vinna det här är något att vara stolt över.

Susanne Nylén