Klart - Springsteen firar midsommar i Sverige på nytt

1 av 2
GILLAR SVERIGE Senast 2003 firade "Bossen" midsommar med två fullsatta konserter på Ullevi.
NÖJE

Bruce Springsteen firar midsommar i Sverige - igen.

Nu är det klart att han spelar både i Göteborg och Stockholm i samband med helgen.

- Det blir den tredje svenska midsommaren för Bruce. Han tycker uppenbarligen om Sverige, säger Thomas Johansson på Ema Telstar.

Aftonbladet har tidigare kunnat avslöja att "Bossen" kommer till Sverige i sommar för en eller flera spelningar. Nu är det klart att han spelar i Scandinavium i Göteborg den 23 juni och att han avslutar hela Europaturnén på midsommardagen, den 25 juni, på Hovet i Stockholm.

– Jag räknar med att vi ska kunna göra ett uttalande om när vi släpper biljetterna inom loppet av en vecka, säger Thomas Johansson på turnéarrangören Ema Telstar.

Hustrun följer med

Enligt Bruce Springsteens officiella hemsida är det frågan om en akustisk soloturné. Men mycket talar för att "Bossen" delvis kommer att ha sällskap på scen.

– Hustrun Patti (Scialfa), Nils Lofgren och Soozie Tyrell kan nog tänkas följa med och kommer säkert att kompa under vissa låtar. Men han kommer nog även att köra en del låtar helt solo, säger en initierad källa.

Väntar på besked

Ema Telstar bekräftar detta delvis.

– Helt solo blir han inte. Jag väntar besked om vilka musiker som ska med, säger Thomas Johansson.

Totalt 19 spelningar är inplanerade under den månad Bruce Springsteen besöker Europa. Före Europapremiären i Dublin den 24 maj ska han dock hinna med 14 konserter i USA.

Pontus Hammarlund