Hotades till livet under krogshow

Man polisanmäld efter attack mot filmstjärna

NÖJE

Skådespelerskan Agneta Lindén mordhotades av en okänd man under en pågående krogshow i Stockholm.

– Jag ska döda dig, sa mannen samtidigt som han ofredade henne.

Foto: TOMMY MARDELL
chockad och livrädd Mannen ofredade Agneta Lindén och sa att han skulle döda henne om hon inte hade sex med honom. Han har kommit över hennes telefonnummer och hon är livrädd för att han ska ringa eller börja förfölja henne.

Det var i tisdags under en krogshow tillsammans med Claes Vogel och Kurt Borkmann på Fridéns Krog som en man i 45-årsåldern ofredade Agneta Lindén, 55, som bland annat var med i den klassiska filmen "Repmånad".

Tog på brösten

– En kille började antasta henne vid baren medan hon väntade på att gå upp på scenen. Han började ta på hennes bröst och hon bad honom naturligtvis att dra åt helvete, säger skådespelerskans vän Håkan Leijon som befann sig på restaurangen.När showen var slut gick den okände mannen fram till henne igen.

Skulle döda henne

– Jag vill ligga med dig och får jag inte det så dödar jag dig sa han, säger Håkan Leijon.

Mannen avvisades sedan från krogen av restaurangpersonalen och en man ur Håkan Leijons sällskap som även han mordhotades.

– Men han kom tillbaka och vi fick avvisa honom igen. Då ringde en av våra gäster till polisen, säger en restauranganställd.

Mannen försvann

När polisen kom till platsen hade dock mannen försvunnit.

Men händelsen polisanmäldes och Norrmalmspolisen bekräftar för Aftonbladet att Agneta Lindén är en av målsägarna och rubricerar det inträffade som olaga hot och ofredande.

Aftonbladet sökte i går Agneta Lindén utan framgång. Enligt Håkan Leijon är hon för chockad för att orka prata med någon.

Har hennes nummer

– Agneta är livrädd. Mannen har kommit över hennes telefonnummer och hon är rädd att han ska ringa eller förfölja henne. Hon vågar varken gå ut eller svara i telefon, säger Håkan Leijon.

Pontus Hammarlund