Britney måste ligga till sängs

Barnmorska: Lossnar hela moderkakan så dör barnet

1 av 2 | Foto: ALL OVER PRESS
TURNÉN I FARA Britney planerade att göra skivcomeback med väntad turné i sommar. Men efter att ha varit nära att få missfall väntas stjärnan ställa in turnén.
NÖJE

HOLLYWOOD/STOCKHOLM

Läkarna räddade Britney Spears foster.

Men än är inte faran över.

Nu måste hon ligga till sängs i flera veckor.

I går natt meddelade Britney Spears och maken Kevin Federline att de väntar sitt första barn tillsammans. Stjärnan uppges vara i fjärde månaden.

– Tidpunkten har äntligen kommit att dela den underbara nyheten att vi väntar vårt första barn, uppgav de.

Men i helgen fick Britney Spears akut föras till sjukhus, Ford Walton Beach Medical Centers förlossningsavdelning.

– Det finns rapporter om att jag varit på sjukhus i helgen. Kevin och jag vill bara att alla ska veta att allt är bra, skriver Britney på sin hemsida.

Enligt källor i amerikansk media konstaterades det på sjukhuset att stjärnans moderkaka släppt från hennes livmoder – ett tillstånd som kan vara mycket farligt för fostret.

"Det kan bli värre"

– Det beror på hur stor del som lossnar. Lossnar moderkakan helt så dör barnet. Lossnar en kant, en så kallad kantavlossning, kan barnet klara sig på det som finns kvar. Ibland kan det här leda till ett missfall, säger Ingegerd Hildingsson, barnmorska och forskare på Mittuniversitetet om avlossning av moderkaka.

– Det är en väldigt känslig situation att hamna i. Ibland tvingas man förlösa barnet direkt med ett kejsarsnitt men det går inte när fostret bara är fyra månader, säger hon.

Hur behandlar man det efteråt?

– Det är viktigt att vila, att vara stilla och observant. Man måste ha beredskap på att det kan bli värre, säger Hildingsson.

Enligt amerikansk radio är det just det som Britney måste göra de närmaste veckorna.

I höstas planerade hon att göra skivcomeback i sommar med väntad turné. Det är nu med största sannolikhet i fara.

Hon tros ändå kunna genomföra sin tv–satsning. I sex avsnitt ska amerikanska tittarna få följa hur Britney Spears och Kevin träffades – fram till bröllopet.

Mamman kan tvingas göra kejsarsnitt

Magnus Sundholm

ARTIKELN HANDLAR OM