-Jag gick på porrklubb med ABBA-stjärnor

Björn och Benny avslöjade av Plant

1 av 3 | Foto: TV4
frispråkig rockikon Led Zeppelins före detta sångare Robert Plant och ABBAS Björn Ulvaeus och Benny Andersson besökte flera sexklubbar i Stockholm. "Kvinnor och män började ligga med varandra medan vi drack en drink", säger han i en intervju med Carina Berg i "God natt Sverige".
NÖJE

Benny Andersson och Björn Ulvaeus gick på porrklubb tillsammans med Robert Plant.

Det hävdar den engelske rockikonen.

– Benny och Björn, kommer ni ihåg när ni brukade rymma från era kvinnor? säger den engelska rockikonen i en tv-intervju.

Led Zeppelins före detta sångare Robert Plant besökte nyligen Sverige för en spelning på Cirkus i Stockholm. Under Sverigebesöket gjorde han även en intervju med Carina Berg i programmet "God natt, Sverige" i TV4.

Där berättar han om sin vänskap med ABBA-stjärnorna.

– Jag kände Benny och Björn väldigt väl. Led Zeppelin var här och spelade in i Polar Studios 1978. Jimmy Page och jag gick ut med Benny och Björn de flesta kvällarna. Det fanns några väldigt trevliga klubbar här då, säger han.

Folk hade sex

Men det är en förvånad Carina Berg som får höra hans fortsättning på historien.

– Folk verkade vilja sova väldigt tidigt när vi kom till dem (klubbarna, Aftonbladets anmärkning) för de la ut en cirkelformad madrass runt oss. Och kvinnor och män började ligga med varandra medan vi drack en drink.

Carina fick avbryta

– Det kallades för sexklubb, fyller han i.

Robert Plant vill sedan fortsätta prata om vad som pågick på klubben men Carina Berg avbryter honom.

– Det är en helt annan historia. Nu måste vi bjuda in Benny och Björn till vår show för att de ska få berätta sin historia om det inträffade, säger hon och går vidare i programmet.

Men Robert Plant hinner med en hälsning till de två ABBA-stjärnorna.

– Benny och Björn, kommer ni ihåg när ni brukade rymma från era kvinnor?

"Totalt fel"

1978 var året då Björn och Benny invigde Polar Studios tillsammans med sin manager Stikkan Andersson och de bekräftar genom sin taleskvinna Görel Hanser för Aftonbladet att de träffade Robert Plant då. Men något porrklubbsbesök ska inte ha ägt rum enligt dem.

– De säger att han måste komma ihåg totalt fel. De har inte varit på någon sexklubb. Det får stå för honom, säger Görel Hanser.

Skulle gifta sig

Vid tiden för det påstådda porrklubbsbesöket var Björn Ulvaeus gift med Agnetha Fältskog. De skildes året efter. Benny Andersson gifte sig med Anni-Frid Lyngstad just 1978. Deras äktenskap höll till 1981.

Den aktuella intervjun sänds i TV4 i kväll.

Pontus Hammarlund