Martins dagbok och egna bilder från drömresan

1 av 6
"Jag och Michael Jordan. Fast han verkar vara av vax."
NÖJE

Exklusivt för Aftonbladet berättar Martin Stenmarck här om sina två dygn i drömstaden Las Vegas.

Söndag: Efter 20 timmars flygresa, som började i Skellefteå i gryningen, landar jag och min kompis Håkan Berg äntligen i Las vegas. Och jag blir förtjust redan på flygplatsen. Det är häftiga vibrationer i luften. Till hotellet får vi åka limousin med Aftonbladet. Ståndsmässigt och bra. Jag ser Strippen för första gången och tror knappt mina ögon. Vilka byggnader! Vilket fyrverkeri av färg och ljus. Hotellet heter The Venetian och är en fullständigt overklig kopia av Venedig. Vi får en pampig svit med suveräna sängar. Fast de har vi inte tid att ligga i. Istället byter vi om till kostym och ger oss ner i kasinot. Jag spelar tärningsspelet craps med Aftonbladet och har hur kul som helst. Stämningen runt bordet är makalös, jag kommer aldrig glömma det gubbarna intill hela tiden skriker: "Hit the wall!" Sen går vi ut i neonregnet och klubbar.

Måndag: Börjar dagen med lite mer craps. Jag är fast. Sedan studerar vi Strippen i dagsljus. Kan fortfarande inte tro att de här hotellkomplexen finns i verkligheten. Man skulle varit med på de möten då folk kommer på idéer som att "ja, vi måste ha ett Eiffeltorn också..." Jag och Håkan ser varieté-showen "V" på Aladdin tidigt på kvällen. Det är en av de enklare föreställningarna i den här stan - och ändå så bra. Man förstår kvaliteten här. Därefter bjuder Aftonbladet på magnifik middag på The Mix, högst uppe på "mitt" Mandalay Bay. Utsökt mat - och andlöst vacker utsikt. Under natten spelar vi in några videosnuttar i nerkabbad bil på Strippen. Vänta ska ni få se. Framåt fem blir det nattklubb igen. Och mer gambling...

Tisdag: Efter en natt utan någon sömn alls åker vi hem igen. Naturligtvis har jag ett million dollar smile på läpparna när planet lyfter mot Sverige och verkligheten. Vi ses snart igen, Vegas.

Martin Stenmarck