Jack Osbourne knockade thaiboxningsmästare

NÖJE

Som ett led i ”The Osbournes”-stjärnan Jack Osbournes kamp mot alkohol, droger och dåligt leverne har han börjat med thaiboxning.

I går gjorde han tävlingsdebut mot en thailändsk veteranfighter – och vann.

Foto: AP
Jack Osbourne vid Grammygalan 2004.

Matchen arrangerades i thailändska Pattaya och föräldrarna Ozzy och Sharon fanns i publiken för att heja fram sin son. Den unge Osbourne ställdes mot en gammal thailändsk mästare med artistnamnet The Man och han behövde inte skämmas för sin insats. Åtta sekunder in på den andra ronden knockade den nittonåriga hårdrockarsonen sin rutinerade motståndare.

”Styrkan sitter i slagen”

– Hans styrka ligger i slagen. Och han har ett riktigt fighterhjärta, säger Philip Wong, ordförande för anläggningen där Jack Osbourne tränat, enligt thailändska The Nation.

Jack började med Muay-Thai, den thailändska benämningen på thaiboxning, efter att han bestämt sig för att sluta dricka alkohol och ta droger för en hälsosammare livsstil. Han hade bara hunnit träna i tre veckor före onsdagens debut.

– I början var mamma och pappa lite oroliga. Men så fort de kom hit och med egna ögon kunde se att jag var mentalt och fysiskt förberedd tyckte de att det var okej, säger Jack.

– Att bli världsmästare i Muay-Thai skulle kunna bli en dröm. Sporten är väldigt krävande och den växer över hela världen.

Läs mer:

Mikael Ström