Stjärnorna är modellen

Här är kändisarnas okända modebilder

NÖJE

Martin Björk drömde om att bli en ny biffig Schenkenberg.

Blossom Tainton gjorde klämkäck reklam för färgglada glasögon.

Här är kändisarnas okända förflutna – som modeller.

Linda Isacsson som Fröken Sverige Foton: VECKOREVYN, GUNNAR SEIJBOLD , SVEN-OLOF ENGLUND, GUNNAR ASK, JERKER IVARSSON, STEFAN MATTSSON, BJÖRN LINDAHL och KRISTER HALVARS

De är kända ansikten. Men det är inte så här vi är vana att se dem. Kändisarnas bakgrund som modeller är ofta en väl bevarad hemlighet.

En som gärna pratar om modelltiden är Pontus Gårdinger. Han minns tiden som modell som något mycket positivt. Under flera år bodde han utomlands. Bland annat i Paris och New York.

– Jag lärde mig en massa. Jag fick bo med och leva bland olika typer av människor. Jag tror att det har gjort mig mer fördomsfri.

Levde på ingenting

– Men det kunde vara tufft om man inte hade några jobb. Då fick man lära sig att leva på ingenting, säger han.

Programledaren Linda Isacsson vann fröken Sverige som 18-åring 1990. Hon hann med att vara väderficka på TV3 innan hon blev programledare.

”En jättekul grej”

– Jag minns det som en jättekul grej, något som är få förunnat. Det var en bekräftelse, eftersom jag bara var 18 år och inte tyckte att jag var särskilt snygg, säger hon till Veckorevyn.

Men Linda Isacsson har inte enbart haft nöje av misstiteln.

– Efteråt när jag läste journalistik och praktiserade på radiosporten, och sedan hade mina första reporterjobb tyckte jag att det låg mig i fatet. Jag fick jobba extra hårt för att bevisa att jag kunde något, eftersom jag var gammal skönhetsmiss.

Josefin Crafoord

Foto: Klippen är från Vecko Revyn

Martin Björk

Blossom Tainton

Linda Isacsson

Pontus Gårdinger

Magnus Skogsberg

Pernilla Wahlgren

Mini Andén

Joakim Andersson