Jessica Simpson dumpad

Maken Nick: Nu gör jag en egen tv-show

1 av 2 | Foto: ULF HÖJER
på jobb i sverige Amerikanske sångaren Nick Lachey spelar in sin nya skiva i Sverige sedan en vecka tillbaka. - Jag har kunnat promenera fritt och upptäckt att det finns mycket själ i Stockholm, säger Nick Lachey.
NÖJE

Nick Lachey slutar jobba med hustrun Jessica Simpson - och gör en egen reality-show.

För Aftonbladet berättar han om sin nya svenskproducerade soloskiva och tiden i "The Newlyweds".

– När kamerorna försvann kunde vi börja om på nytt, säger han.

Amerikanska sångaren Nick Lachey, 31, är i Sverige för att spela in sin andra soloskiva. Till sin hjälp har han svenska låtskrivarna och producenterna Anders Bagge och Per Åström.

– Det ska bli en popplatta med karaktär. Jag ska försöka skilja mig lite från mängden, säger han.

Tröttnade på kamerorna

I Sverige är Lachey mest känd från reality-serien "The Newlyweds" där MTV:s kameror följde hans och popsångerskan Jessica Simpsons första år som nygifta.

– Det var kul ett tag, showen blev ju bra och hjälpte våra karriärer. Men till slut blev det tröttsamt och det var skönt när kamerorna äntligen försvann.

En till säsong av programmet säger Nick Lachey tvärnej till men trots det är han på gång med ännu en reality-show i MTV. I "The Nick Lachey project" spelar han huvudrollen själv.

– Det är som en dokumentär där tittarna får följa arbetet med min platta. Från det att jag väljer låtskrivare till hur plattan marknadsförs.

"The Newlyweds" blev snart ett hett samtalsämne världen över och Nick och Jessicas äktenskap är ett av de mest exploaterade i historien.

– Vi trodde aldrig att showen skulle bli så stor. Men jag skäms inte för något vi sagt och gjort.

Är ni fortfarande lyckligt gifta?

– Ja, absolut. Vårt äktenskap är bra men det är svårt när vi båda reser så mycket som vi gör. Vi har var sin karriär och jobbar mycket, det är tungt att tillbringa så mycket tid från varandra.

Barn då?

– Jessica har precis avslutat en filminspelning och jag har fler projekt på gång, så det får vänta ett tag.

Linda Hjertén

ARTIKELN HANDLAR OM