Clooney ber 300 grannar om ursäkt

Köpte den italienska byns enda strand

NÖJE

Superstjärnan George Clooney bor i den norditalienska byn Laglio sedan tre år tillbaka. Han har nu köpt byns enda allmänna strand, och de 300 invånarna har fruktat att han skulle ta badmöjligheterna ifrån dem.

Men nu har Clooney skrivit ett brev där han ber byns invånare om ursäkt och försäkrar att han inte kommer att stänga stranden för allmänheten.

Foto: AP
George Clooney.

Invånarna i Laglio – som fått smeknamnet ”Clooneyville” sedan stjärnan flyttade dit – har blivit allt tröttare på störningsmomentet som det innebär att ha honom i byn. Tidigare har han tvingats be om ursäkt för att ordningen störts när scener för filmen ”Ocean’s Twelve” spelats in i byn, och nu är det alltså dags igen.

Clooney har köpt byns enda allmänna strand, och byborna var rädda att han skulle stänga den för allmänheten. Nu meddelar han dock att så inte är fallet.

”Låt mig rusta upp stranden”

”Jag har aldrig försökt ta stranden ifrån folket. Men storyn kom ut och verkar ha fastnat. Låt mig visa att jag är värdig ett hedersmedborgarskap. Låt mig rusta upp stranden”, skriver han i ett brev till byborna enligt nyhetsbyrån Ananova.

”Jag ser Laglio som världens vackraste stad. Folket, mina grannar, är de snällaste och varmaste i världen.”

Mikael Ström