Harri: "Jag var jävligt nervös"

Bara godkänt - men bandet är nöjda ändå

NÖJE

Göteborg. Närmare 18000 personer fanns på plats när Kents turné sparkade igång i Göteborg i går. Det var upplagt för succé men en premiär är alltid en premiär.

- Jag var jävligt nervös innan, säger Harri Mänty.

Harri Mänty.

Aftonbladets recensent Markus Larsson ger konserten två plus och godkänt - inte mer. Men bandmedlemmarna själva är av en annan uppfattning.

- Det var grymt och svinhäftigt. Publiken var bättre än den brukar vara på premiärer. Ibland är premiärpubliken stel och spänd, säger Harri Mänty, Kents ena gitarrist, till Aftonbladet strax efter att bandet klivit av scenen.

"Inte samma show"

Den utsålda spelningen i Europas största tält samlade närmare 18000 personer och i dag väntas lika många.

Blir det några förändringar till lördagens konsert?

- Det vet vi inte ännu. Det är det för tidigt att säga men naturligtvis kommer det att bli förändringar. Vi kör inte samma show två dagar i rad, säger Harri Mänty.

Och något vilt festande var det inte frågan om efter gårdagens premiärspelning. Bandet drack whisky i ett tält på konsertområdet, och fortsatte sedan till Elite Plaza Hotel.

Lugn kväll på stan

- Vi ska gå hem och lägga oss. Vi är väldigt trötta, säger Harri Mänty.

Har ni blivit för gamla för att festa?

- Det var du som sa det, inte jag.

Enligt polisen i Göteborg var det en lugn kväll trots den stora folksamlingen och man gjorde endast några ingripanden på grund av fylla.

Under spelningen fick ett tiotal personer bäras över kravallstaketet. Men enligt Sandra Nordin, pressansvarig, var det endast frågan om vätskebrist.

Pontus Hammarlund