Premiär för Stenmarcks video

”Vi spelar mycket på den lyxigt glamourösa rockstjärnemyten”

Foto: Pontus Höök
NÖJE

Här lägger Martin Stenmarck Las Vegas för sina fötter.

Aftonbladet kan i dag visa de första bilderna ur schlagervinnarens musikvideo.

– Jag lever ut mina vildaste rockstjärnedrömmar, säger Martin Stenmarck.

Med bara dagar kvar till schlager-EM kan Aftonbladet, som första tidning, visa de första bilderna ur Martin Stenmarcks video till ”Las Vegas”.

Musikvideon är till stor del inspelad i just Las Vegas – och filmar gör Martin Stenmarck själv.

– Vi har försökt få med mycket humor i videon, och hitta en känsla och ett flow i bilderna. Las Vegas var en enormt inspirerande miljö och jag passade på att filma en hel del av videon själv, säger Martin Stenmarck.

I ”Las Vegas”-videon får schlagervinnaren dessutom chans att leva ut sina vildaste rockstjärnedrömmar.

– Vi spelar mycket på den lyxigt glamourösa rockstjärnemyten, men med glimten i ögat och mycket humor. Vi kör på för fullt med neonljus, fester på hotellrummet, champagne i badet och sådär. Det var fantastiskt kul att få uppleva, säger Martin Stenmarck.

Det är en enormt peppad Martin Stenmarck som i söndags anlände till schlagerstaden Kiev.

Men nervös är han inte.

– Nej, jag är snarare helt sjukt taggad. Blodet har börjat pumpa igång och jag börjar känna att det snart är allvar, säger han.

Har du hunnit pejla in dina motståndare?

– Lite smått, men jag har ingen riktig koll på vilka låtar och länder som är vilka än. Men det finns ett par låtar som jag tycker är väldigt bra och som jag får se upp för. Men jag kommer blåsa dem av scenen, det är ett som är säkert, skrattar Martin Stenmarck.

Vågar du tänka på seger?

– Man får inte glömma bort att till sist är de tv-tittarna som avgör allting. Jag kan komma först och jag kan komma sist, men jag kan lova så mycket att de andra artisterna kommer få det jäkligt svårt att göra ett bättre nummer än vi gör, säger Martin Stenmarck.

Bara på aftonbladet.se - Se videon

Martin Söderström