Martins dagbok från Kiev

Vårt svenska schlagerhopp rapporterar direkt från Kiev, varje dag på aftonbladet.se

Foto: Mattias Carsson
Martin skriver dagbok från Kiev.
NÖJE

KIEV Fredag 20 Maj

Gick upp tidigt igen, behöver vara för mig själv på morgonen och ladda. Tog en kortare powerwalk vid 08.00, lätt disigt på gatan och ganska lugnt för att vara Kiev. Tillbaka till hotellet för transport med Hans Rosenfeldt, Micke Solfors och Christer Björkman till Rapport/SVT-morgon direktlänk hem.

Rapport-tältet ligger precis utanför arenan - enormt lugnt och fridfullt. Snabbt tillbaka till hotellet via en totalt surrealistisk bilfärd, vår taxichaufför måste ha varit Kievs absoluta rebel-driver-sista 300 metrarna fram till hotellet körde han på trottoaren - och dessutom i motsatt

riktning via en u-sväng över enkelriktat. Han stannade med en snedsväng, fortfarande på trottoaren och sa på knagglig engelska: Don´t Mention!!!!

Ha ha, stort - vilket minne. In och upp på hotelltaket för att ta en bild åt Nerikes Allehanda med mina låtskrivare "Hurricane".

Sedan hade teamet bokat tid på spa i två timmar innan dagens första genrep, fick massage bl a vattenmassage, skön känsla. Från spa direkt till arenan och dagens första genrep, det rådde nästintill kaos i logeområdet, alldeles för mycket folk - svårt att fokusera. Men det

var skönt att bara få sätta sig ned och bli ompysslad av Micke Cardell för hår och make.

Första genrepet gick så där, jag var laddad, men kom in på scenen och hörde inte inräkningen, det visade sig att ljudteamet inte hunnit justera inställningarna efter Danmark. Så jag sjöng halva Las Vegas utan ordinarie

medhörning. Jobbigt...men skönt att det händer på rep och inte i direktsändning.

Hem till hotellet för att träffa Hanna som kom ner idag. Härligt. Snabb tidig middag med Hanna och transport vidare till arenan för kvällens genrep, det var mycket mer lugn och fokuserad stämning i "logeområdet nu"

Aftonbladet hade lyckats nästla in en fotograf i området och kom och hämtade mig och Elena Paparizou för snabb fotografering tillsammans, några snabba kommentarer och så in för att sätta på mig scenkläder.

Andra genrepet gick bättre, bra publikrespons och bättre fokus överhuvudtaget. Snabbt tillbaka till hotellet för en mycket sen presskonferens med svensk press på hotellet vid ca 24.00 - gick och la mig vid 01.00... I morgon gäller

det. Känner mig grymt taggad.

Martin

KIEV Torsdag den 19/5, (2 dagar kvar)

Gick upp 07.40, tog en power-walk i 1 timme, sen snabb dusch, ner till frukost för möte med Micke och genomgång av dagen. Det blir en lång dag 26 intervjuer inklusive tv-radio-reportage... Frukosten hade inte blivit

mindre ukrainsk...

Hann med 2 intervjuer innan avfärd för besök på SOS Barnbyar och ett förhållandevis välskött barnhem. Vi åkte från Kiev och dess urbana stadskärna via förorter med grå fasader och trasiga air conditions-aggregat på husväggarna till vacker men förfallen landsbygd? På bussen dit hann jag med 4 intervjuer och 1 fruktjuice...

På barnhemmet under SOS flagg så mötte vi Simon 11 år. Efter det vidare till för att ta det första spadtaget på ny tomt där SOS Barnbyar ska bygga sin första barnby i Ukraina.

På bussen hem blev det ytterligare intervjuer samt 2 liter vatten .

Tillbaka till hotellet och base camp för möte med press. Hann med en apelsin och mer vatten samt klädombyte för TV.

Ikväll är det middag med svenska delegationen och vid 0200 är det intervju med P4 kring semifinalen. Norge och Israel har sett starka ut.

I morgon bitti är det genrep hela dagen och kvällen.

/Martin

KIEV Onsdag den 18/5, (tre dagar kvar)

Vaknade upp för tidigt möte med mitt team klockan 7:30. Frukosten var som vanligt, märklig och väldigt ukrainsk.

Kiev är ett fantastiskt och omtumlande ställe just nu. Vilken puls, vänlighet och vilja att visa upp en stad, ett folk, samt ett land. Wow!

Gjorde fem intervjuer med några radiostationer och TT innan den officiella

stadsvandringen. Det var mycket press och svårt att höra vad får guide sa på grund av mycket trafik. Men trots allt en skön känsla av storslagen sommar och kultur.

Gjorde sedan ytterligare sju intervjuer nere i presscentret. Passade på att gå in på nätet för att se vad som rapporterats hem.

Men!!

Blir djävligt förbannad när jag läser svensk kvällspress vinkling mot att jag som artist och privatperson inte inser läget och istället ligger på sofflocket... Hallå, var tog den seriösa journalistiken vägen? Jag som artist sätter en heder i att alltid göra mitt jobb till 110% oavsett om det är Motala, Stockholm eller Kiev.

Den här veckan består uteslutande av hårt arbete i syfte att representera Sverige, upphovsmän och mig själv som artist. Det är non stop arbete från tidig morgon till sen kväll, med intervjuer, radio, tv, stadsvandringar,fotograferingar, officiella tillställningar och så vidare. Mitt jobb är att leverera låten ”Las Vegas” så bra som möjligt på lördag.

Dock tycker jag att kritiken är befogad vad gäller Sveriges organisation och ambition för att markera vår närvaro både inför denna vecka och även nu på plats. Inför nästa år måste man tänka om.

Men nu släpper jag detta tema och fokuserar på lördagen. I övrigt känns det skönt att mitt team är på plats.

Tack Micke, Thomas, Anna.

I kväll är det officiell bankett med svenska ambassaden. Tanken är att jag ska köra några låtar unplugged med Dea, Jenny, min bror David och Johan.

Sist i kväll har teamet fått en inbjudan av Elena Paparizou att gästa Greklands fest.

Ni i Sverige - nu är det tre dagar kvar!

Vi hörs i morgon igen.

/Martin

Martin Stenmarck