Schlagerkamp - så in i Norden

Norska Wig Wam firade finalplatsen - med mjölk

NÖJE

KIEV

Det blir skandinavisk fest i Eurovision Song Contest.

Danmark och Norge gick vidare till finalen.

– Vi firar med ett stort glas mjölk, säger Glam i Wig Wam.

Foto: MATTIAS CARLSSON
ser fram mot att möta stenmarck Norska Wig Wam kunde äntligen andas ut sedan de säkrat finalplatsen. Men det blev ett lugnt firande med mjölk på hotellrummet. - Men vinner vi på lördag blir det absolut inte mjölk vi dricker, säger Åge Sten "Glam" Nielsen.

Martin Stenmarck får tuff konkurrens i ESC–finalen i morgon – av sina nordiska grannländer.

Favorittippade rockbandet Wig Wam från Norge gick vidare från semifinalen med låten "In my dreams" samt danske Jacob Sveistrup med "Talking to you".

– Jag är glad över att få vara med våra nordiska länder i finalen, vi är en union, säger den danske vinnaren.

Han hoppas nu på röster både från Sverige och Norge.

– Det är underbart att ha med oss våra grannar i finalen och vi kommer att bjuda på en nordisk fest.

Wig Wam rockade hela arenan och presskonferensen genom att inleda med att sjunga "We will rock you". Om deras firande kommer att bli så rock"n"roll råder det dock delade meningar om.

Se upp, Martin

– Vi ska gå till hotellet och dricka ett stort glas kall mjölk. Vi är inte alkoholister eller narkomaner utan vi är hälsosamma killar som hyllar musik och gillar sex, mjölk och rock"n"roll, säger sångaren Åge Sten "Glam" Nielsen.

Men de kan snabbt byta ut mjölken.

– Vinner vi hela finalen blir det absolut inte mjölk den kvällen, säger Glam som tror att de dragit en helt annan publik till schlagern.

– Vi drar absolut andra tittare. Samtidigt säger de att detta är schlagerbögarnas festival men de gillar också Wig Wam i olika läger.

Nu ser de fram emot att få möta Martin Stenmarck i finalen.

– Martin är en fantastisk entertainer med charm till tusen och en bra låt. Vi hoppas hela svenska folket står bakom honom i finalen.

Tunga förluster

Men det fanns även ett par skandinaviska förlorare i semifinalen. Norske Geir Rönning tävlade för Finland men gick inte vidare med "Why". Billy Butt och Bobby Ljunggren tävlade för Litauen med Laura and the Lovers men lyckades inte nå finalen.

De blev klara för finalen

Susanne Nylén