"Säkerheten är tillräcklig"

Kravallerna oroar inte schlagergeneralen

NÖJE

KIEV

Schlagergeneralen Svante Stockselius säger att gårdagens massiva demonstrationer inte ändrar något inför morgondagens final.

– Säkerheten är väl förberedd, säger han.

Foto: PETER KJELLERÅS
högste chefen lugn Svante Stockselius tycker inte att säkerheten kring finalen behöver skärpas trots att tusentals demonstranter i går gick till attack mot schlagerarenan. - Säkerheten är väl förberedd för sådant och annat med, säger han.

Mitt under direktsändning av semifinalen meddelade Sveriges kommentator Pekka Heino att demonstrationerna utanför arenan gjort att publik på plats haft svårt att ta sig in i arenan.

Han sade även att ett bombhot riktats mot tävlingen. Detta dementerar Svante Stockselius, chef för Eurovision Song Contest, bestämt.

– Det finns absolut inget uttalat bombhot eller terrorhot. Det är ett rykte startat av oseriösa journalister, säger han.

Försökte storma

Att demonstranter försökt storma avspärrningarna utanför Sport Palace i Kiev före sändningen bekräftar han dock.

– Det är inte konstigt att politiska grupper försöker dra nytta av detta. Det är ett välbevakat evenemang med 1 500 journalister på plats. Ett ypperligt tillfälle att få ögonen på sig.

De inblandade demonstranterna var motståndare till president Viktor Jusjtjenko. Kommer han fortfarande att medverka i lördagens final?

– Självklart. Det här är ett liveprogram.

Kommer ni att höja säkerheten inför finalen efter kvällens demonstrationerna?

– Nej, den är redan väl förberedd för sådant och annat med.

Som Aftonbladet i går kunde berätta kommer Ukrainas säkerhetstjänst och presidentens personliga skyddsstyrkor finnas på plats tillsammans med ett hundratal poliser.

"Har hänt förr"

Har det här hänt förut i schlagerhistorien?

– Det har säkert hänt många gånger förut.

Har ni informerat delegationerna om det som inträffat?

– Det här har ingenting med delegationerna att göra och kommer inte att påverka dem alls.

Läs också

Linda Hjertén