”Norge är stencoola”

Läs hela chattet med svenska Elena som tävlar för Grekland i Schlager-EM

NÖJE
Foto: Anders Thoresson

Elena säger: Hej alla goa svenskar som är Eurovision-intresserade, och vem är inte det i Sverige?!

Andy säger: Vilket språk är enklast att sjunga på, engelska eller grekiska? Vill oxå bara säga att du har en j****a stark pipa! Hur bra som helst...

Elena

Tack så mycket för komplimangen, hoppas du gillar låten. Engelska är lättare att sjunga på, tränar fortfarande på min grekiska, som fortfarande är ”rena rama grekiskan”...

Spy säger: Vilka är dina favoriter inför finalen förutom dig själv (naturligtvis)?

Elena säger: Martin Stenmarck självklart, men också England, Rumänien, Ungern, Malta...Även Cyperns låt, den är faktiskt jättebra, alla tycker sångaren är så snygg, men han är som min brorsa, så jag kan inte tycka det. Norge får man inte heller glömma, de är stencoola.

Lallqa säger: Villket känns närmare hjärtat att representera Grekland eller om du skulle representera Sverige. Hoppas du vinner! Kram

Elena säger: Känner lika mycket för båda länder. Vill gärna representera Sverige också, jag känner att jag är en lyckligt lottad människa som har två hemländer, är glad över mina föräldrars val, att jag fick bli uppvuxen i Sverige.

Miriam säger: Hej, hur kommer det sig att Nico inte är med den här gången?

Elena säger: Vi har börjat med solokarriärer båda två, jag släppte min första soloplatta i juni 2004. Nico har precis släppt en singel i Grekland.

Stephania säger: Vad är din största musikinspiration? Vad lyssnar du på när du har en ledig dag hemma?

Elena säger: Jag brukar oftast lyssna på radion. Jag gillar soundet där, spelar inte så stor roll vilken genre, jag gillar det mesta - alltifrån de där snuskigt snygga popdivorna, som Beyoncé - till Evert Taube.

Yzza säger: Hur brukar en vardag se ut för dig?

Elena säger: När jag jobbar, som i Grekland, så vaknar jag vid fyra, tar sen en Pilates-lektion, sen en röstlektion, sen så börjar man träna inför uppträdanden hela dagen. Jag går annars gärna hem på middag hos folk, älskar att umgås, skulle inte kunna leva utan människor runt omkring mig.

Yzza säger: Jobbade du med något innan du blev sångare?

Elena säger: Jag gick i skolan, första året i gymnasiset, först försökte jag jobba som artist samtidigt, men det blev svårt, så jag la av, men jag vill gärna fortsätta plugga sen - teater och tv-produktion. Jag skulle också gärna vilja bli barnpsykolog.

Freddie säger: Vad anser du om den hela tiden allt större sexifiering som sker i samhället i allmänhet och i musikindustrin i synnerhet?

Elena säger: Att vara sexig är nåt som kommer innifrån. Det här med plastikoperationer och utvik, det är nåt man ansvarar för själv. Det ska inte andra hålla på att kommentera. Man får inte lov att välja föräldrar, eller nationalitet, men resten ska man få välja själv - för att vi lever i en fri värld.

Ida säger: Är jättenyfiken på koreografin, har sett lite på grekiska kanalen på inslag de visat på killarna som ska dansa med dig. Är du nöjd med koreografin? Var det svårt att öva in?

Elena säger: Det var väldigt svårt...jag hade inte så många dagar på mig att repa. Är jättenöjd, känns grekiskt, men poppigt. Jag älskar min koreograf Sokas! Jag känner mig riktigt bekväm med koregrafin nu!

L säger: Heter du Helena eller Elena?

Elena säger: Jag fortsätter att heta Elena, men för att folk ska kunna uttala mitt namn så har jag lagt till "H", men det är bara för att jag vill ha kvar mitt namn - Elena.

Anonym säger: Hej Elena! Anders fra Norge her. Norge og Hellas har alltid hatt tett kontakt. Hellas er et vennlig land. Er du enig med Aftonbladet i at Norge er et møkkaland og at vi får 0 poeng i år? Jeg stemmer på deg, fordi du har den beste sangen!

Elena säger: Jag tycker om den norska låten jättemycket. Jag hoppas också att norskarna gillar den grekiska låten. Men det blir inga sura miner om de inte gör det. Vi syns i Oslo!

Mahatma säger: Hur känner du dig just nu?

Elena säger: Det är spännande, lite nervöst, men jag är väldigt, väldigt glad. Det är en stor grej att få representera ett land. Och den som vinner får representera hela Europa - det är häftigt.

Jassie säger: Yassos Elena, ville bara önska dig lycka till för jag tror att du har stor chans, både bra låt och mycket karisma, det kommer man långt på! Kommer det mer från dig som soloartist inom kort eller hur ser framtiden ut? Lycka till nu!

Elena säger: Jag släppte min singel den 27 april, och albumet den 24 maj. Så det finns mer för er som är intresserade. Jag tackar för dina snälla ord! Du ger mig mycket mod, och gör att jag känner mig stark inför mitt generalrep. Tack alla som har chattat!

Hejdå!

ARTIKELN HANDLAR OM