”Jag har själv varit pudelrockare!”

Läs hela schlagerchattet med Fredrik Virtanen

Foto: Peter Kjellerås
NÖJE

Fredrik Virtanen säger: Hejsan svejsan. Är ni redo eller håller Elena på än? Jag sitter här i pressrummet, fläktarna dånar, Stenis chillar och jag har en snus under läppen. Frågor på det?

Moderator säger: Nu kör vi.

linda säger: Finns det någon möjlighet att Martin kan vinna det här eller är det helt lönlöst!!!!???? Det känns som att alla länder sågar svenska bidraget , stämmer det?

Fredrik Virtanen säger: Martin tippas att komma på plats cirka 15. Så hoppet är inte så stort. Jag personligen tror inte att han har en chans att vinna, men topp-8 tror jag är helt och hållet möjligt. Det kommer handla mycket om hur han sköter sig. och han brukar sköta sig bra.

peter säger: varför kritiserar du esc så mycke avundsjuk

Fredrik Virtanen säger: Det gör jag väl inte inte? Jag gillar ESC. Menar du Norges fåniga bidrag? Sedan är det ju så att i svenska öron låter mycket här nere rätt så superkefft.

Ida säger: Vilket land tycker du ska vinna ESC?

Fredrik Virtanen säger: Jag tycker att Spanien borde vinna. Men det lär de inte göra. Faktum är att jag ska kolla in låtarna nu två gånger på två genrep. Först efter det har jag en klar åsikt. Men en resa till Madrid nästa år skulle sitta fint. Men det lär bli Grekland. Eller Bosnien kanske känns hett...

virre säger: Hade nanne vunnit hade sverige vunnit schlager festivalen, eller vad säger du?

Fredrik Virtanen säger: Nej absolut inte. Det var Ruslana light som så många andra länder. Dessutom hade hon nog ansetts lite för gammal.

Petter säger: Tack för bra och rolig schlagerbevakning - du har ju alltid rätt (nästan i alla fall)!Läste i din blogg att du skaffat tjej - är det en rökande schlagerukrainska? Hur går det då med fimpandet?

Fredrik Virtanen säger: Fimpandet går ju katastrofalt JUST NU. Men efter Ukraina kommer det att gå bra. Nån tjej har jag inte skaffat. Jag är öppen för söta förslag.

pätta säger: Hur skulle Hakan Hellstrom göra sig i denna tävlig?

Fredrik Virtanen säger: Hahaha. Han skulle förstås komma så sist att det finns inte. Det är en helt annan estetik som gäller här. Pudelrock och diskoboll och öststatsglam och Shakira-fläsk.

thanisa säger: Hej Fredrik, Vilka verkar ha mest kul på scenen när de framträder?

Fredrik Virtanen säger: Elena är väldigt het. Bosnien är väldigt happy.

VJ säger: Varför skriver du så mycket illa om Ukraina?Du borde guida oss mer med fakta istället för att ge dina egna synpunkter...Vad tycker du annars om allt runtomkring denna tävling i år?

Fredrik Virtanen säger: Jag skriver inte illa om Ukraina. Eller okej då: jag gnällde en del på den enorma söligheten här i början men nu har jag vant mig. Dock skulle jag nog rekommendera alla att åka till tex Paris istället även om det förstås är billigare här. Runtomkring tävlingen vet jag inte så mycket om, mest hänger vi i tävlingen. Finns inte så mycket tid. Blogg, krönikor, tv-tyck, radiotyck...det är daaamned stressigt härnere.

Karl-Fredrik Ottermark säger: Alltså, ciggen är ju billig i Kiev, så det måste ju bli en hel del bolmande, finns det nån chans över huvud taget att du kan slänga ciggen till första juni? Och viktigast av allt, kommer Bjurman bli besviken på dig om du misslyckas?

Fredrik Virtanen säger: Bjurman blir glad om jag misslyckats. Han har börjat röka på nästan heltid den token. På ricko kommer det att bli trist att sluta till 1 juni. men nödvändigt. Lungcancer är så satans osexigt.

Åketråk säger: Är det inte grovt tjänstefel av Björkman, att som svensk schlageransvarig dissa den svenska segraren? Det är ju hans jädra tävling som utsett vinnaren....

Fredrik Virtanen säger: Tja, jag tycker att det är bra med folk som säger vad de tycker. Det är ju inte som att han dissar Martin, han har bara andra större favoriter. Och jag håller med om att Alcazar tex skulle vara bättre härnere. Eller Bodies without organs! Då hade vi kunnat vinna. Öststats-80s-disko är väldigt retrorätt (inte pudelrockretro, det är bara rätt bland brakissvennar)

Schlagerfia säger: Vem i Sverigegänget (artister, journalister osv) festar bäst där nere? Vem är discokung?

Fredrik Virtanen säger: Det är classified information.

hvnter säger: Du dissar ju Norges bidrag rätt hårt, men du måste väl hålla med om att det vore rätt latjo om Norge skulle vinna? Då hade vi fått se The Darkness och Turbonegro i nästa ESC, vore inte det upplyftande?

Fredrik Virtanen säger: Turbonegro vore ju kul, det här brödgänget är det icke. men, visst, tja, jo, det vore väl lite kul om Norge vann. Men hade jag varit norsk hade jag hellre sett nåt band man kan vara stolt över istället för skämtare.

Jenny säger: hej hej! jag undrar, den där beiga kavajen som du har på alla bilder. gillar du den på riktigt eller var du "tvungen" att ha den på dig?

Fredrik Virtanen säger: Ha! Eh, hm, jo jag gillade den faktiskt på riktigt men jag har aldrig burit den igen efter fotot. Den var otippat fin för att vara beige.

Avundsjuk säger: hei fredrik! jeg kan firstå at du er skuffet over sveriges bidrag iår, men hvorfor skriver du så mye piss om Norges låt, og WIGWAM? Og at du skriver at europa har dårlig smak? jeg syns at din favoritt Hvite-russland, var katastrofal, der vil jeg heller si at Du ikke har god smak! Men hva skriver du i tidningen på söndag når Norge har slått verige:)

Fredrik Virtanen säger: Fattar inte norska, stick.

h säger: Jag tycker att det skrivs mycket om östeuropeisk invasion av ESC... det låter som att de skulle vara mindre värda eller ha sämre låtar för att de inte kommer från väst. Hur ser du på det?

Fredrik Virtanen säger: Hm, intressant. Det finns väl någon sorts förakt mot östeuropa antar jag. De är ju 20 år efter liksom. Fast 20 år efter är ju helrätt just nu, samtidigt. Jag är full av kärlek till Östeuropa, men också full av irritation över att de är så efter i servicehänseende. De kommer hårt, kan man säga!

Pirelli säger: Hur vet vi att det är Fredrik Virtanen som sitter och chattar?

Fredrik Virtanen säger: Hur vet vi att det är Charlotte Pirelli som frågar?

Diva Carola säger: Vilken är din favoritschlager?

Fredrik Virtanen säger: "Det börjar verka kärlek banne mej"

Ida säger: Vad tycker du om Kelly Osbourne?

Fredrik Virtanen säger: Hon är rolig och rätt cool.

säger: Hei Fredrik! Jeg forstår at du ikke vil snakke med nordmenn? Fordi du ikke forstår norsk? Du tippet feil på hvem som skulle gå videre fra semifinalen. To frågor : Er Las Vegas seriøst ment eller ironi? Det andre spørsmålet : Hvorfor liker du ikke nordmenn? Jeg liker Sverige.

Fredrik Virtanen säger: Las vegas är inte ironi. Jag gillar norrmän! Herregud, det är ju därför jag är så bedrövad över att Wig Wam är så fåniga. Ni borde ha lite stolthet i kroppen!

Jörgen säger: Är det en medveten strategi från journalister att försöka få igång en hatstämning mellan Sverige och Norge varje år. Var inne på VG:s hemsida och där är alla upprörda på Sverige p.g.a. att en svensk journalist (du) dissar dem. Så är det varje år, ändå röstar vi på varandra.

Fredrik Virtanen säger: Klart att det är roligt att starta bråk med Norge. Så länge det bara handlar om pop. Fast nu kommer jag inte våga resa till oslo på flera år. Vill ju inte ha norskstryk.

albert örwall säger: Blir du någonsin arg på dina läsare?

Fredrik Virtanen säger: Arg?tja, jo, eller nja, jag kan bli ledsen ibland när de mailar mig elaka saker. Men i princip älskar jag dem. Såklart. Det är ju för dem jag försöker berätta hur jag ser på saker, ting och saker och ting och ting och saker.

säger: Tjena Virra! Hur kunde du hålla på Vitryssland i semin!? Jag menar, en sliten öststatsbrud som sjunger falskt på en mycket tveksam engelska, inte mycket att hurra för. Men det är väl kanske som du säger, "att dålig smak är helrätt just nu".

Fredrik Virtanen säger: Ja så är det. Det var ballt att hon sjöng lite falskt. Fast, visst, hennes framträdande var inte så toppen. men att hon inte vann berodde också på att hon retat upp så många länder med sina divalater. Maffiagangstabitch! Det tycker jag är topp men inte de som röstade. Alltså.

Päppel säger: Läser du all email? Måste ju komma många reaktioner från Norge verkar det som... själv tycker jag att deras hårsårhet är kul. Vi svenskar skiter väl i vad norskarna säger liksom...

Fredrik Virtanen säger: Exakt. Nä jag läser inte de norska för jag fattar inte, scannar dem mest. Men det är faktiskt mer pressande än nån kanske kan tro att vara nedmailad ständigt. Energin dör.

Päppel säger: Är folk på plats upprörda över att exv Irland och Holland åkte ut? :P Två klassiska ESC-länder liksom

Fredrik Virtanen säger: Nä de var inte tippade att funka.

Jojje säger: vilka låtar tyckte du mest om i semifinalen?

Fredrik Virtanen säger: Vitryssland, Island, Estland

virre säger: dra nåt skämt för att liva upp stämningen!

Fredrik Virtanen säger: Det var två bagare som klev in på en bar och en smet.

lisa säger: hej hej! hur kommer det sig att du är så intreserad av musik?

Fredrik Virtanen säger: Hm, ja hur kommer det sig? Det är nog för att själen försöker finna tröst eller glädje och förståelse.

angelica säger: va tycker du om att man får tävla för andra länder?? borde det inte vara så att man bara får tävla för det land man bor i/ skriven i??

Fredrik Virtanen säger: Jag tycker egentligen det ja. Det hade ju varit direkt förfärligt om Sanne Salomonssen hade reppat Sverige. En dansk!

babbaz säger: Hördu Fredrik, vad har du emot gammal god pudelrock?

Fredrik Virtanen säger: Jag har själv varit pudelrockare! Förra gången det begav sig o jag var barn. Diggade Bon Jovi, Europe o massa annat. Men allt har sin tid.

Moderator säger: Då kör vi sista frågan.

jonas säger: Verkar Stenmarck laddad inför finalen?

Fredrik Virtanen säger: Ja han är helladdat! Han är en tävlingsmänniska. Tack för att ni chattade med mig, kram Fredrik

Moderator säger: Tack för alla frågor! Nu låter vi Fredrik stressa vidare i Kiev.

Läs mer: