East 17-stjärna tog överdos - igen

Andra självmordsförsöket inom loppet av en månad

Foto: Rickard Kilberg/Aftonbladet
Sångaren Brian Harvey (i mitten) fastnade i droger och fick sparken från ”East 17”, 1997.
NÖJE

På 90-talet var han superstjärna i popgruppen East 17. I söndags försökte sångaren Brian Harvey ta sitt liv - för andra gången.

– Han är väldigt deprimerad och befinner sig i en djup svacka både rent privat och karriärsmässigt, säger hans agent Simon Harrison.

Före detta pojkbandsstjärnan Brian Harvey fördes i söndags morse till sjukhus efter vad som misstänks vara hans andra självmordsförsök under loppet av en månad, det uppger brittiska websajten This is London.

Allvarliga drogproblem

East 17 var ett av 90-talets stora popband. Pengarna rullade in och bandmedlemmarna njöt för fullt av livet som omsvärmade superstjärnor. Men ganska snart visade det sig att sångaren Brian Harvey hade svårt att hantera framgångarna. Han fick allvarliga drogproblem och 1997 sparkades han från gruppen. Därefter gick det bara utför för Harvey och hans karriär. Harvey har flera gånger försökt göra comeback som artist, men ständigt misslyckats med att få skivkontrakt. I slutet av april i år försökte han ta sitt liv genom en överdos. Då hade han svalt flera sömntabletter och kombinerat det med att dricka tio starköl.

Larmade en vän

Nu ska Brian ha gjort ännu ett försök till att begå självmord, även denna gång med hjälp av sömntabletter och alkohol. Försöket skedde under natten till söndagen. Hans agent Simon Harrison uppger att polisen larmades av en vän som Harvey hade ringt vid tre-tiden på natten. En polisbil och ambulans kallades omedelbart till sångarens hem i London.

– Han är väldigt deprimerad och befinner sig i en djup svacka både rent privat och karriärsmässigt, säger Harrison.

Flickvännen med i dokusåpa

Harvey, som har blivit diagnostiserad med depression, blev utskriven redan samma dag från Whipps Cross Hospital, och kunde återvända till sitt hem.

– Nu vill han bara vara ensam. Att han ringde och berättade om överdosen tyder ändå på att det här var ett rop på hjälp, tillägger hans agent.

Men någon tröst blir det däremot svårt att få från flickvännen, modellen Emma B, som för tillfället befinner sig isolerad i den engelska dokusåpan "The Farm".

Läs också

Teresa Tingbrand

ARTIKELN HANDLAR OM