- Han är som ett jagat djur

Persbrandt chockad av hetsjakten

1 av 2 | Foto: fredrik Hofgaard
Ska bli pappa Mikael Persbrandt tvingas fly från uppmärksamheten. Avslöjandet om att han väntar barn med Sanna Lundell har startat ännu eyy mediadrev efter stjärnskådespelaren.
NÖJE

Mikael Persbrandt, 42, är just nu Sveriges mest jagade man.

Nu avslöjar hans agent hur den kände skådespelaren har påverkats av den hårda mediebevakningen.

– Mikael kan inte förstå drevet som förföljer honom. Han känner sig som ett jagat djur, säger Kurt Selling till Aftonbladet.

Efter Aftonbladets avslöjande i tisdags att Mikael Persbrandt väntar barn med Sanna Lundell, 26, har den kände skådespelaren varit ett jagat villebråd.

I går samlades ett stort mediauppbåd utanför Dramaten i Stockholm för att få en skymt av Persbrandt och hans ex-sambo Maria Bonnevie, 32, när de anlände för att spela "Fröken Julie".

Ingen av dem gav några kommentarer, varken före eller efter föreställningen.

Nu väljer Mikael Persbrandts agent, Kurt Selling på byrån FMG, att berätta för Aftonbladet hur de senaste dagarnas intensiva skriverier har påverkat FMG:s klient.

– Mikael har jagats som ett djur. 20-talet fotografer och lika många reportrar springer efter honom och hans närmaste, säger han.

"Brutal bevakning"

Tidigare har Mikael Persbrandt skrivit en debattartikel om medias brutala bevakning av honom.

De senaste dagarna har han återigen fått känna på bevakningen - fast flera gånger värre.

– Man förstår hur prinsessan Diana måste ha känt strax innan hon dog. Det är inte så konstigt att man kan köra in i en pelare, säger Kurt Selling.

Sedan tidigare är det känt att paparazzifotografers brutala, hänsynslösa agerande kan orsaka olyckor.

– Ingen annan person i Skandinavien har behövt utstå den här behandlingen. Det här står inte i proportion till vad han gjort, säger Kurt Selling.

– Mikael har aldrig sökt det offentliga livet, han har aldrig varit på en så kallad kändisfest som inte har med hans arbete att göra.

Läs mer

Jon Forsling

ARTIKELN HANDLAR OM