Persbrandt i ny skandal

Utkastad från krogen – tog ungdomsgäng till Dramaten

Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
försökte kissa i krogkön En kraftigt berusad Mikael Persbrandt blev utledd från krogen Kvarnen på Södermalm i Stockholm. Då ställde han sig i krogkön och försökte kissa berättar ett vittne.
NÖJE

Här slutar Mikael Persbrandts skandalfest.

Efter att, kraftigt berusad, ha försökt kissa i krogkön och bråkat med flera kvinnor på en Stockholmskrog åkte han till Dramaten.

Där drog han in flera unga män som han träffat under natten.

De senaste veckornas stillsamma utekvällar med nya flickvännen Sanna Lundell byttes i går kväll mot fest på egen hand för Persbrandt.

Då gick det riktigt vilt till.

Det började på en krog på Söder i Stockholm.

Utslängd

Efter ett par timmar blev han enligt vittnen utledd av vakterna. Då ställde han sig enligt vittnen och försökte kissa i krogkön.

– När vi påpekade att det var olämpligt skrek han: ”Jag kan göra vad jag vill” och sa att vi skulle hålla käften, säger en av dem som stod i kön.

Aftonbladets medarbetare på plats såg att han kysste och kramade flera tjejer på och utanför krogen.

”Ge fan i min dotter”

Ett vittne berättar att Persbrandt var ytterst nära att råka i slagsmål med en kvinna sedan han överöst hennes unga dotter med kyssar och kramar utanför krogen.

– Hon skrek ”Ge fan i min dotter”. Det såg ut som om de skulle börja boxas. Några kompisar till Persbrandt fick avstyra bråket, säger vittnet.

Efter en stund återvände han till samma krog.

Obscena gester

Flera vittnen berättar att Persbrandt var mycket berusad och gick omkring på restaurangen och gjorde obscena gester och var mycket otrevlig mot flera tjejer. Ett vittne såg honom också tafsa på en tjej i baren. Han kallade också en tjej för ”jävla feministfitta!”

Aftonbladet såg hur han ragglade ned för trappan till toaletten och därinne skrek ”Jag är den största snortaren i världen”.

Gick till Dramaten

Senare försökte han ta sig in på en annan krog i närheten. När det misslyckades hoppade han in i en taxi med några yngre män.

– De såg ut som gangstersnubbar. De tog taxin och åkte ner till Dramaten och klev in genom en personalingång, säger Aftonbladets fotograf Per-Olof Sännås.

Tillsammans med ungdomsgänget stannade Mikael Persbrandt sedan i Dramatens lokaler till fram på morgonen.

Eva Buskas, Sara Åkesson

ARTIKELN HANDLAR OM